Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ligeti is búcsúzott a birkózó Eb-n

2009.04.01. 18:26

A vigaszág első körében kikapott, és kiesett a szabadfogásúak 96 kg-os kategóriájában szereplő Ligeti Dániel a vilniusi birkózó Európa-bajnokság második napján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a tavalyi kontinensviadalon ötödik 20 éves sportolónak nem volt esélye a török Serhat Balci ellen, aki két menetben nyerte a mérkőzést. Ligeti az első két percet 6-0-ra, a másodikat pedig 2-0-ra veszítette el.

Ezzel magyar szempontból lezárult az Eb a szabadfogásúak számára, a legjobb helyezést a kedden ötödik Wöller Gergő érte el.

Csütörtökön a nők kezdik meg küzdelmeiket. A szakág első napján két magyar versenyző lép szőnyegre. Az 51 kg-os Szabó Emese a tavalyi tamperei Eb finn bronzérmese, Tiina Ylinen ellen kezd. A következő ellenfél a német Engelhardt és az olasz De Paola mérkőzésének győztese lehet. Az 59 kg-ban érdekelt Godó Kitti a junior világbajnok, tavalyi Eb-ötödik svéd Johanna Mattsson kapta első riválisnak. Amennyiben sikerrel veszi az akadályt, az Esposito (olasz)-Bohan (fehérorosz) találkozó győztese várja. (MTI)