Vörös Zsuzsa ad még egy évet magának

2009.04.02. 09:17
A csalódást okozó pekingi olimpia után a hét végén versenyez először az olimpiai bajnok Vörös Zsuzsa. Érez még magában erőt, jóllehet műteni kellett őt egy lovasbaleset után. Az év két nagy versenyén kipróbálja a sportág megváltozott szabályait.

A 2004-es olimpia öttusázó bajnoka, Vörös Zsuzsanna először versenyez idén, a hétvégi millfieldi Világkupán először próbálja ki a sportág megváltozott szabályait. Tavaly novemberben döntött úgy a nemzetközi szövetség, hogy a futást és a lövészetet összevonja , így próbálja vonzóbbá, közvetíthetőbbé tenni a pekingi olimpián a nézettségi versenyben utolsó előtti helyre sodródott öttusát.

A január közepétől újra edző Vörös elismerte, rosszabbra számított, mielőtt versenyszerű körülmények közt kipróbálta az új lebonyolítási rendet.

Az olimpiai bajnok pihenni szeretett volna a számára csalódást okozó olimpia után – címvédőként csak huszadik lett –, de amikor lovát átmozgatta, megsérült. Leesett róla, megsérült az ujja, mája körül vérömleny keletkezett, műteni kellett. Időközben edzője, Kulcsár Antal, akivel évtizedeken át együtt dolgozott, bejelentette visszavonulását.

„Nem adom fel, mert még mindig vonzanak a versenyek, és jól érzem magam az öttusában. Sokféle élményben részesültem pályafutásom alatt, messze több volt a jó a rossznál. A pozitív mérleg arra késztet, hogy még legalább egy év lehetőséget adjak magamnak. Szerencsés vagyok, hogy az újraválasztott kapitány, Pálvölgyi Miklós éppen a Székesfehérváron is velem foglalkozó Korponai Istvánt választotta segítőtársának, így a felkészülés és a versenyidőszak egészében számíthatok rá” – nyilatkozta a MOB honlapján a 32 éves bajnoknő.

Vörös szeretne részt venni az idei lipcsei Európa-bajnokságon, illetve a londoni világbajnokságon is. Ettől a két versenytől teszi függővé, folytatja-e, vagy abbahagyja.