Szilárda
-4 °C
2 °C

3. helyen a média-vitorláscsapat az Adrián

2009.04.03. 15:09
A 3. Aranysekli vitorlás túraversenyen két hajóosztály, az Elan 340-esek és az Elan 434-esek indulnak külön kategóriában, a magyar vitorlázók szinte a teljes Adriai-tengeren végigmennek. A programban szerepel éjszakai tájékozódás, szigetkerülés, minél gyorsabban. Kollégánk az MBT Media Team tagjaként vitorlázik.

A szervezők jó társaságot és remek időt ígértek a négynapos versenyre. A társasággal semmi gond, de a csütörtöki rajtot szakadó esőben, viharos erejű szélben indították.

Az első napi 20 mérföldes szakasz alatt kétszer kellett átöltöznöm, a viharkabát és két pulóver alatti pólóm is csurom víz lett. Bemehettem volna a kabinba is, de ha már itt vagyok, mégsem nevettetem ki magam, hiszen már eddig is többször megmosolyogtak, amikor olyan kérdéseket tettem fel, amit a balatoni vitorlásiskolákban a hatévesek is tudnak.

Legjelentősebb feladatom, hogy a baum alatti részen – ügyelve arra, hogy szét ne verje a fejem – egyik oldalról a másikra másszak át a fordulásoknál.

Az első szakaszon a harmadik helyen értünk célba, ami nem csak engem, de a hajó több tagját is meglepte, mivel talán a mi hajónkon volt a legtöbb olyan ember, aki nem ért a vitorlázáshoz.

A spinakker, a génoa, a grósz, a lúvcsata, a shot kötél vagy a cockpit kifejezések még most is idegenül hangzanak, a hajó több tagja úgy néz rám, hogy ha ezeket nem tudom, minek élek egyáltalán.

Az első napon a cél Murteren volt, amint a szigeten kikötöttünk, elállt az eső, kisütött a nap. A kikötés után gyorsan elfogyott egy-egy üveg szilva és szederpálinka, hogy az estére tervezett ünnepélyes vacsorán folytatódjon a 3. hely ünneplése.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!