Saját zsebből dobál a legjobb dartsos

2009.04.03. 10:59
A tizennégyszeres magyar bajnok Bezzeg Nándor 91. a világranglistán, nevezését elfogadták. Szponzorai még nincsenek, saját zsebből utazik Nulandba.

Két PDC (Professional Darts Corporation) pontszerző ranglistaversenyen indul szombaton és vasárnap Nulandban Bezzeg Nándor. A legjobb magyar dartsos pénteken hajnalban autóval indult Hollandiába, az út nagyjából 1300 kilométer, estére odaér.

A steel szakágban bonyolított verseny nyílt, a létszámot nem korlátozzák, a PDC szokásai szerint (a költségekre tekintettel) a két napon két önálló versenyt rendeznek. A sportág összes sztárja nevezett, az egy hónappal ezelőtti PDC-hétvége mindkét versenyét a tizennégyszeres világbajnok Phil Taylor nyerte. Bezzeg a világranglista 91. helyén áll, nevezését elfogadták, regisztrálni szombaton 11 óráig kell, az első kör délben kezdődik.

A nevezési díj naponként 100 font, a 64. hely már fizet, a verseny napi összdíjazása 35 ezer font. Bezzeg szponzorokat keres, de most még saját zsebből versenyez.

A 14-szeres magyar bajnok az Indexnek elmondta, mindent megtesz, hogy ne járjon úgy, mint legutóbb: a németországi Gladbeckben közlekedési dugó miatt 8 perccel lekéste a regisztrációt, a szervezők nem engedték indulni, a vasárnapi versenyen 256 indulóból 33. lett.

A jászladányi sportoló volt az első magyar dartsos, aki decemberben indulhatott a profik világbajnokságán, ahol az első fordulóban 3-0-ra kikapott a holland Vincent van der Voorttól.