Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Saját zsebből dobál a legjobb dartsos

2009.04.03. 10:59
A tizennégyszeres magyar bajnok Bezzeg Nándor 91. a világranglistán, nevezését elfogadták. Szponzorai még nincsenek, saját zsebből utazik Nulandba.

Két PDC (Professional Darts Corporation) pontszerző ranglistaversenyen indul szombaton és vasárnap Nulandban Bezzeg Nándor. A legjobb magyar dartsos pénteken hajnalban autóval indult Hollandiába, az út nagyjából 1300 kilométer, estére odaér.

A steel szakágban bonyolított verseny nyílt, a létszámot nem korlátozzák, a PDC szokásai szerint (a költségekre tekintettel) a két napon két önálló versenyt rendeznek. A sportág összes sztárja nevezett, az egy hónappal ezelőtti PDC-hétvége mindkét versenyét a tizennégyszeres világbajnok Phil Taylor nyerte. Bezzeg a világranglista 91. helyén áll, nevezését elfogadták, regisztrálni szombaton 11 óráig kell, az első kör délben kezdődik.

A nevezési díj naponként 100 font, a 64. hely már fizet, a verseny napi összdíjazása 35 ezer font. Bezzeg szponzorokat keres, de most még saját zsebből versenyez.

A 14-szeres magyar bajnok az Indexnek elmondta, mindent megtesz, hogy ne járjon úgy, mint legutóbb: a németországi Gladbeckben közlekedési dugó miatt 8 perccel lekéste a regisztrációt, a szervezők nem engedték indulni, a vasárnapi versenyen 256 indulóból 33. lett.

A jászladányi sportoló volt az első magyar dartsos, aki decemberben indulhatott a profik világbajnokságán, ahol az első fordulóban 3-0-ra kikapott a holland Vincent van der Voorttól.