Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A magyar fővárosban találták meg az osztrák doppingbotrány vércentrifugáját

2009.04.06. 15:04
Magyar szálai is lehetnek az osztrák doppingbotránynak. A vércentrifugát, amelyet állítólag a kerékpáros Bernhard Kohl és a triatlonos Lisa Hütthaler használt, egy budapesti magánlakásban találtak meg a rendőrök.

A rendőrség egyik szóvivője Bécsben megerősítette, hogy a magyar főváros egy magánlakásában bukkantak rá az eszközre, amelyet valószínűleg a doppingolás miatt eltiltott Bernhard Kohl kerékpáros és letartóztatott menedzsere, Stefan Matschiner vett igénybe.

A tavalyi Tour de France-on harmadik Kohl a múlt héten beismerte, hogy vérdoppingot is alkalmazott, amihez menedzsere segítette őt és a triatlonos Lisa Hütthalert.

A legjobbnak tartott osztrák kerékpáros azt is elmondta, hogy két másik sportolóval vásárolták a vércentrifugát, amelynek hasznosításával háromszor esett át a bécsi Humanplasma intézetben vérdoppingkezelésen. A rendőrség nem erősítette meg, hogy a most Budapesten megtalált vércentrifuga ugyanaz az eszköz, amelyről Kohl beszélt.

A Humanplasma visszautasította a vádakat, de az ügyészség nyomoz a cég ellen. A bécsi Kurier szerint egy tucat sportoló volt a cég állandó ügyfele, egy kezelés 2000 euróba került.