Árpád
-2 °C
3 °C

Nem lőttünk akciógólt Szlovákiának

2009.04.07. 22:05 Módosítva: 2015-05-20 05:30:09

A Borsodi Futsalkupa második napján magabiztosan és jól játszva simán kikaptunk 4-1-re, helyzeteinket nem használtuk ki, a szlovákok annál inkább.

Kozma Mihály szövetségi kapitány a keddi, horvátok elleni győztes meccs után megint keverte a sorokat, a kamasz átlagéletkorú szlovák válogatott ellen Szente helyett Sivák kezdett az első sorban, Balázs helyett Tóth védett.

Az első gólt a vendégek szerezték, egy kipattanót lőttek a jobb felső sarokba, a végig nagyon jól védő Tóth nem tehetett a gólról, a védők annál inkább. A hátrány ellenére a magyar csapat dominált, a hétfői horvát-meccsel ellentétben a második sor is jól játszott.

A kapusok az első tíz percben nem kaptak lövést, két komoly magyar helyzet is volt, az erősödő nyomás ellenére a gól nem jött össze. Az első soros Kovacsics jól játszott centerben, Lódi és Gyurcsányi mélységi passzokkal próbálták megjátszani. A 11. percben négy kapura lövésünk is volt, kitámadtunk az egyenlítésért, a szlovákok egyszer kontráztak egy eladott labdával, kihagyták.

Sokat játszott a válogatott második sora, sokat birtokolták a labdát, eredménytelenül. A 17. percben Kozma kapitány a pálya széléről kiabálva kért csapatjátékot, a szlovákok beszorultak a hatosukra, de mindent kivédekeztek, a szünetre maradt az 1-0.

A második félidő 2. percében kontragólból már 2-0 volt oda, belejöttek a szlovákok, egyre pontosabban és higgadtabban játszottak. Kozma megint megkeverte a sorokat, Sivák és Szente egyszerre volt a pályán.

Teljes erővel támadtunk, a szlovákok néha kirúgdosták a labdát. A 30. percben kapufát lőttünk, két perccel később egy üres kapuig kijátszott kontrából 3-0-ra elhúzott Szlovákia.

Hét perccel a vége előtt, a 33.-ban Kozma Mihály lehozta a kapust, a csapatkapitány Szente vette fel a megkülönböztető mezt, állandó emberelőnyben játszhattunk.

Percekig szinte csak nálunk volt a labda, az legjobb sorunk játszott, jöttek a helyzetek, kimaradt mind. Három perccel a vége előtt egy kezezésért megítélt büntetőt Lódi lőtt be, 3-1.

Maradt a vészkapusos felállás, a 36. percben egy labdavesztés után a szlovákok saját kapujuk elől gólt ívelve állították be a végeredményt.

A magyar válogatott tulajdonképpen jól játszott, végig irányította a meccset, ennek ellenére csúnyán kikapott Szlovákiától.

"A vereség mindig fájó, most különösen, mert nagyon akartunk, sokat támadtunk, de a befejezések nem sikerültek – nyilatkozta a mérkőzés után Kozma Mihály szövetségi edző. – Akcióinkat a szlovákok eredményesen kontrázták meg, tegnapi győzelmünk után talán túl könnyedén vettünk ezt a meccset. Szerdán Brazília ellen mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy eredményesen zárjuk a tornát.

A keddi program másik meccsén a világbajnok brazil csapat 3-0-ra verte Horvátországot.

Szerdai program

Horvátország-Szlovákia, 18 óra
Magyarország-Brazília, 20 óra

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?