Tekla
5 °C
19 °C

A vb-re sem engedik a vérengző úszót

2009.04.07. 11:34
Az ausztrál Nick D'Arcy még tavaly úgy megverte egy buliban egyik csapattársát, hogy több csontja is eltörött. Nem csukták le, de az olimpia után most a világbajnokságot is ki kell hagynia.

Szűk két héttel a felfüggesztett börtönbüntetését kimondó bírósági ítélet után kizárták a nyári, római világbajnokságra készülő ausztrál úszóválogatott keretéből Nick D'Arcyt, aki súlyos sérüléseket okozott egyik társának egy sydneyi éjszakai mulatóhelyen kitört, tavaly márciusi verekedésben.

A 21 éves sportoló március végén 14 hónap börtönt kapott felfüggesztve, noha az ügyész végrehajtandó büntetést szorgalmazott. Néhány nappal korábban 200 m pillangón kvalifikálta magát a vb-re, a szövetség vezetői azonban most úgy döntöttek, nem mehet az olasz fővárosba.

D'Arcy így már a második csúcseseményről marad le a tettlegesség miatt, hiszen a tavalyi, pekingi olimpián sem engedték rajtkőre lépni, jóllehet kiharcolta a szereplés jogát.

Tavaly márciusban egy közös ünneplés közben elfajult vita hevében az úszó úgy megverte a korábbi sokszoros nemzetközösségi bajnok Simon Cowleyt, hogy annak orra, állkapcsa, szemüregcsontja és szájpadlása is eltörött.

A mostani szövetségi döntés után D'Arcy edzője, Brian Stehr azt mondta: nem lepődne meg, ha tanítványa úgy határozna, befejezi pályafutását. A római úszó-, műúszó-, műugró-, hosszútávúszó- és vízilabda-világbajnokságra július végén, augusztus elején kerül sor.