Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Születésnapján borult 17-szer a ralis

2009.04.07. 10:43
Borzalmas balesetet élt túl a hétvégi rali-vb-futamon, Portugáliában Jarri-Matti Latvala és navigátora, amikor Fordjuk lebucskázott a hegyoldalon.

Sértetlenül megúszta elképesztő balesetét a hétvégi portugál ralin Jarri-Matti Latvala és navigátora, Miikka Anttila. A fordos páros a negyedik szakaszon lesodródott az útról, átborult a szalagkorláton, és megindult lefelé a meredek hegyoldalon.

"Általában gyorsan vége van, de most csak pörögtünk és pörögtünk. Olyan sokáig tartott, hogy végig tudtam gondolni, mi lehet ennek a vége. Pillanatról pillanatra kisebb lett a bukókeret, láttam, ahogy egyre közelebb jönnek hozzám a csövek" - idézte az autosport.com a 24 éves Latvalát, akit épp születésnapján ért a baleset.

Amatőr videós vette föl a bukást, 17 borulást számoltak meg, amíg az autót egy fa meg nem állította, közvetlenül egy szakadék szélén. Latvala az ír szezonnyitón és a második, ciprusi versenyen is karambolozott, Portugáliában vezetett, amikor totálkárosra törte autóját.

A finn tehetség az egyik leggyorsabb fiatal, de sorozatos autópusztításai miatt veszélybe került a helye a Fordnál. Sebességével elégedett főnöke, Malcolm Wilson, de ha sosem ér célba, ez keveset ér. Egyelőre még bízik benne, megerősítette, a következő ralin biztosan ő vezetheti a kocsit.

Portugáliában az ötszörös világbajnok Sebastien Loeb győzött, és hibátlan teljesítménnyel, háromból hármat nyerve vezeti a pontversenyt.