Születésnapján borult 17-szer a ralis

2009.04.07. 10:43
Borzalmas balesetet élt túl a hétvégi rali-vb-futamon, Portugáliában Jarri-Matti Latvala és navigátora, amikor Fordjuk lebucskázott a hegyoldalon.

Sértetlenül megúszta elképesztő balesetét a hétvégi portugál ralin Jarri-Matti Latvala és navigátora, Miikka Anttila. A fordos páros a negyedik szakaszon lesodródott az útról, átborult a szalagkorláton, és megindult lefelé a meredek hegyoldalon.

"Általában gyorsan vége van, de most csak pörögtünk és pörögtünk. Olyan sokáig tartott, hogy végig tudtam gondolni, mi lehet ennek a vége. Pillanatról pillanatra kisebb lett a bukókeret, láttam, ahogy egyre közelebb jönnek hozzám a csövek" - idézte az autosport.com a 24 éves Latvalát, akit épp születésnapján ért a baleset.

Amatőr videós vette föl a bukást, 17 borulást számoltak meg, amíg az autót egy fa meg nem állította, közvetlenül egy szakadék szélén. Latvala az ír szezonnyitón és a második, ciprusi versenyen is karambolozott, Portugáliában vezetett, amikor totálkárosra törte autóját.

A finn tehetség az egyik leggyorsabb fiatal, de sorozatos autópusztításai miatt veszélybe került a helye a Fordnál. Sebességével elégedett főnöke, Malcolm Wilson, de ha sosem ér célba, ez keveset ér. Egyelőre még bízik benne, megerősítette, a következő ralin biztosan ő vezetheti a kocsit.

Portugáliában az ötszörös világbajnok Sebastien Loeb győzött, és hibátlan teljesítménnyel, háromból hármat nyerve vezeti a pontversenyt.