Nem közvetít az MTV a motoros vb-ről

2009.04.09. 20:13 Módosítva: 2009.04.09. 21:36

Három nappal a gyorsaságimotoros-világbajnokság idénynyitó versenye, a vasárnapi Katari Nagydíj előtt még nincs megállapodás a jogtulajdonosok és a viadal legutóbbi három és fél évadát közvetítő Magyar Televízió (MTV) között a folytatásról.

"Tárgyalunk még. Dolgozunk rajta, hogy legyen megegyezés" - mondta Schulek Csaba, az MTV sportfőszerkesztője, jelezve, nemrég újabb ajánlatot küldtek a másik félnek.

Partnereik árat emeltek, miközben az MTV anyagi helyzete és az euró árfolyama is rontja a helyzetet. Ezzel hoppon maradhat a sportág többszázezres hazai rajongó-tábora. Az Eurosport nemzetközi tévés sportcsatornán ugyanis szintén nem tudott megeyezni a jogtulajdonossal. A katari GP magyar idő szerint pénteken este fél nyolckor a 125 kcm-esek szabadedzésével kezdődik.

Ujhelyi István, a Balatonring kormány projektkoordinátora úgy tudja: a jogtulajdonos az eredeti összeg egyhatodáért hajlandó megállapodni az MTV-vel a közvetítésről. "Az elmúlt két napban újabb szponzorok jelentkezésével tovább csökkenhetnek a köztévé költségei" - jegyezte meg