Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bolt csak 250 ezer dollárért futna Nigériában

2009.04.11. 09:43 Módosítva: 2009-04-11 09:48:01

A világ leggyorsabb emberének számító Usain Bolt negyedmillió dollárban szabta meg azt az árat, amennyiért hajlandó versenyezni Nigéria fővárosában május 5-én. A jamaicai sprinter, aki tavaly nyáron Pekingben 100 és 200 méteren is világcsúccsal lett olimpiai bajnok, azért is kér ekkora összeget az Abuja Grand Prix rendezőitől, mert nevezett viadal előtt három nappal Manchesterben versenyez, s egy másik, már ugyancsak aláírt szerződés értelmében három nappal később pedig már Katarban áll rajthoz. Vagyis csak jó pénzért hajlandó belezsúfolni versenyprogramjába még abujai kitérőt is.

A nigériaiaknak egyelőre 100 ezer dollár az ajánlatuk, de kitartóan folytatják a tárgyalásokat a 250 ezres summa mellett kitartó Bolt képviselőivel. Már csak azért is szeretnék tető alá hozni a szupervágtázó indulását, mert a május 5-i atlétikai fesztiválra elkötelezte magát a jamaicai két legnagyobb riválisa: honfitársa, az ex-világcsúcstartó Asafa Powell és az amerikai Tyson Gay is.