Ingyen közvetíti az m1 Talmácsit

2009.04.11. 12:00
A spanyol jogtulajdonos katari futamra szóló felajánlását elfogadta a köztévé, a szezon többi versenyére még nincs megállapodás.

A Magyar Televízió vasárnap este 20 óra 15 perctől közvetíti a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 köbcentis kategóriájának nyitófutamát, a másik két kategória versenyét csúsztatva, vasárnap késő este adja a köztévé.

A világbajnokság közvetítéseinek jogtulajdonosa péntek este arról értesítette az MTV sportosztályának vezetését, hogy az MTV jövő heti, a ZRt. idei költségvetésével kapcsolatos döntésétől függetlenül - a magyar nézőknek és Talmácsi Gábor szurkolóinak tett gesztusként - felajánlja a katari nyitófutam minden kategóriájának ingyenes közvetítését. A felajánlást a Magyar Televízió elfogadta.

Talmácsi Gábor örömmel fogadta a közvetítés hírét: "Külön erőt ad, és motivál, hogy piros-fehér-zöld motorral indulhatok a világbajnokságon, és végig ott lesz a tudatomban most is verseny közben, hogy több százezer magyar szurkol nekem a tévék előtt."

Ujhelyi István, a Balatonring projektkoordinátora elégedetten fogadta a hírt: "Egész héten tárgyaltunk, és bár megértem az MTV nehéz helyzetét, a sportrajongók, illetve az ország szempontjából különösen fontos, hogy legyen közvetítés. Bízom benne, hogy a jövő héten pont kerül az egész idényre vonatkozó szerződésre."

Ismeretes, hogy a Magyar Televíziónak a tárgyalások kezdetén ajánlott, hat hónappal ezelőtti ár hatodáért sem kell a MotoGP-közvetítés, melyről a futam előtt egy nappal még nem született megállapodás.

Két hete a jogtulajdonos a saját szabályzata szerinti lehető legalacsonyabb árat ajánlotta a köztévének, mely euróban alacsonyabb (a rossz árfolyam miatt forintban több) a tavalyinál, az MTV megkapta volna mindhárom kategória jogait, ráadásul a kábeltelevízióknak továbbértékesíthette volna az adást. A televízóban ezt sem fogadták el, az MTV válaszul nulla forintos ajánlatot tett.

Talmácsi az első szabadedzést megnyerte Katarban, egyértelműen a dobogóért motorozik majd a villanyfényes futamon, az edzésen a spanyol Alvaro Bautista második, az olasz Mattia Pasini harmadik, Tóth Imre 18. lett.