Talmácsi: Meglöktek, lementem a pályáról

MTI/Index
2009.04.13. 18:37 Módosítva: 2009.04.13. 18:42
A magyar exvilágbajnok motoros csalódott, ám első 250 köbcentis futamán pozitív eredménynek tartja a 10. helyet. Már a Japán Nagydíjra készül.

Beletörődött Talmácsi Gábor, hogy a tizedik helyen zárta első futamát a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 kcm-es kategóriájában, ugyanakkor nincs letörve, máris a következő versenyre koncentrál.

A 125 kcm-esek között 2007-ben világbajnok, 2005-ben és tavaly bronzérmes motoros a hatodik helyről rajtolva sokáig az élbolyban haladt a vasárnapi Katari Nagydíjon, Losailban, ám aztán fokozatosan visszacsúszott.

Talma 250cc

"Az elején néhány körig minden jó volt, de utána nekem jött valaki, és három helyezéssel visszacsúsztam - idézte őt csapata, a Balatonring Team. - Ezt követően az egyik versenyző elesett, és majdnem engem is kilökött, amikor lementem a pályáról, megint megelőztek hárman. Utána Debonnal kellett küzdenem, de hatalmasakat fékezett, és nem tudtam megelőzni, az előttünk levő boly pedig ezalatt eltávolodott tőlünk. Kicsit csalódott vagyok, mert ha ezek a problémák nincsenek, akkor jobb helyezést érhettem volna el. Pozitívan gondolkodom, így azt mondom, a legjobb tízben végeztem, és most már a következő versenyre koncentrálok, amely Japánban lesz, két hét múlva. Tovább dolgozunk keményen."

Nem alakult szerencsésen a futamot megelőző esőzés miatt 20-ról 13 körösre rövidített versengés a kategória másik magyarjának, Tóth Imrének sem.

Csapata, a Team Toth Aprilia tájékoztatása szerint egyszer ketten buktak előtte, és csak a sóderágyba hajtva tudta kikerülni a földön csúszó ellenfeleit, ezzel az utolsó helyre került, onnan küzdötte fel magát a 17. pozícióba.