A szezon leghatalmasabb mentése

2009.04.14. 10:51 Módosítva: 2009.04.14. 13:31
A Chicago Cubs–Milwaukee Brewers rangadón Prince Fielder azt hitte, élete első grand slamjét (négy pontot érő hazafutás) üti, de a chicagói Reed Johnson másképp gondolta.

Egy hete sem kezdődött el a Major League Baseball szezonja, és máris láthattunk egyet a játék leglátványosabb védőmegmozdulásai közül. A gólvonalról mentés baseballra hangolt változatát a Chicago Cubs right fieldere (jobb külső védő), Reed Johnson mutatta be a Milwaukee Brewers szurkolóinak, és még inkább az ütést elkövető Prince Fielder legnagyobb bánatára.

Az ütés előtt 6-2-re vezetett a vendég Cubs, minden alapponton volt támadójátékos, így ha Fielder labdája a kerítésen kívül landol, vele együtt az összes támadó pontot szerez, azaz egyenlít a Brewers. Ez – bár a fantasztikus elkapás az 5. inningben esett – később sem sikerült a hazaiaknak, nyert a Chicago.

A két klub között nagy rivalizálás folyik, összecsapásaink rangadónak számítanak, hiszen mindössze 90 mérföld választja el egymástól a Cubs otthonául szolgáló Wrigley Fieldet, és a Brewers otthonát, a Miller Parkot. Ráadásul az elmúlt években mindkét csapat jobb formáját futja, de mivel egy csoportban szerepelnek, csak egyikük juthat közvetlenül a rájátszásba.Ez tavaly és tavaly előtt is a Chicagónak sikerült.

Foglaljuk vissza a Miller Parkot!

Mivel a Chicago Cubs otthonában szinte minden meccsen eladják mind a 41 ezer jegyet, a szurkolók közül sokan kénytelenek Milwaukee-ba utazni, hogy lássák kedvenceiket. A Brewersnek éveken át gondot okozott, hogy megtöltse saját stadionját, így gyakran előfordult, hogy a chicagói szurkolók többségben voltak egy-egy meccsen (10-12 meccset játszanak egymás ellen szezononként), ezért 2006-ban a Brewers vezetői meghirdették, a Foglaljuk vissza a Miller Parkot programot, aminek köszönhetően a helyi szurkolók visszatértek a stadionba.