Endre, Elek
16 °C
28 °C

Overdose utoljára fut Magyarországon

2009.04.14. 13:44
A veretlen magyar versenyló lesántult a patkolástól, egy hetet pihent, de indulhat a hétvégi OTP-Hungária Nagydíjon. Overdose-nak Európában nincs ellenfele, a szervezők húszezer embert várnak vasárnap a Kincsem Parkba.

Nincs veszélyben Overdose indulása a vasárnapi, hétmillió forintos összdíjazású OTP-Hungária Nagydíjon, a magyar versenyló ott lesz az ezerméteres egyenes futamon a Kincsem Parkban.

Az eddigi 11 galoppfutamán veretlen négyéves csődör a legutóbbi patkolása után lesántult, első két lábára érzékeny volt, de egy hét kényszerpihenő után újra tudott edzeni.

"Overdose százszázalékos állapotban van, ott lesz a vasárnapi versenyen. Mi eleve tudtuk, hogy a patkolásra érzékeny a ló, így terveztük, ám nem nagyon múlt el a fájdalma, ezért újrapatkoltuk. Ennek következményei további egy-két napot vettek igénybe, de túltette magát rajta. Van még négy napunk, hogy az apró lemaradást behozzuk a formájában" - nyilatkozta Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa.

Overdose lovasa, a belga születésű, de francia engedéllyel versenyző Christophe Soumillon pénteken érkezik Budapestre menedzserével, valamint a legjelentősebb francia lóversenyszakírókkal. A belga úgy tervezi, Overdose mellett két másik lovat ül meg vasárnap.

Hatalmas a nemzetközi érdeklődés, hiszen az angol Newmarket, valamint a német Baden-Baden lóárverező cég tulajdonosai mellett minden idők egyik legnagyobb zsokéja, a legendás Epsom Derbyt kilencszer nyerő Letser Pigott is Magyarországra érkezik.

A szervezők tájékoztatása szerint óriási érdeklődés kíséri Overdose várhatón utolsó magyarországi futását, a belépés díjtalan, akár húszezer ember is kilátogathat a Kincsem Parkba. Hasonlóra legutóbb 1963-ban volt példa a legendás Imperiál versenyén.

A program 14 órakor kezdődik, 10 futam lesz, Overdose 18 órakor, a 9.-ben fut, a Tv 2 élőben közvetíti. Vajtó Lajos, a Nemzeti Lóverseny Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: Overdose győzelme szinte borítékolható, hiszen Európából nem igazán mernek versenyezni vele a riválisok.