Bécs-Budapest maraton a Dunán is

2009.04.20. 15:40

Az idén fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratoni futóverseny mintájára augusztus 15. és 20. között a Dunán is megtehetik az osztrák és a magyar főváros közötti távot a vállalkozó kedvűek.

A hagyományteremtő céllal életre hívott Bécs-Budapest kajak-kenu és evezős teljesítménytúrára legalább kétszáz, hazai és külföldi hajót várnak a szervezők, a Magyar Kajak-Kenu, illetve Magyar Evezős Szövetség és a Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratont is irányító, ötletgazda Nagy Sándor - hangzott el az esemény hétfői sajtótájékoztatóján, amelyet stílusosan a magyarországi evezőssport alapjait letevő Gróf Széchenyi Istvánról elnevezett hajón tartottak.

A résztvevőknek hat nap alatt 300 km-t - vagyis átlagosan napi 50 km-t - kell megtenniük. A nevezési díj fejenként 39.900 forint, ezért szállítást, szálláshelyet (sátorhelyet) és teljes ellátást kapnak az indulók. A jelentkezési határidő: június 30.

Az elmúlt napokban egyébként egy hétfős, profi és amatőr kenusokból álló társaság tesztjelleggel már megtette a két főváros közötti távot - a szimbolikus megérkezésre éppen a sajtótájékoztató alatt került sor -, s az olimpiai bronzérmes Kozmann György, valamint a többszörös maratoni világbajnok Csabai Edvin is úgy nyilatkozott: a nehézségek ellenére is óriási élményt nyújtott a túra és gyönyörű tájakon evezhettek. (MTI)