Gergely
4 °C
23 °C

80 ezer nézőt várnak a kecskeméti kettesfogathajtó vb-re

2009.04.23. 14:52 Módosítva: 2009.04.23. 14:58

Huszonöt nemzetet képviselő 70 fogatot és mintegy 80 ezer érdeklődőt várnak Kecskemétre az augusztus 19-23. között sorra kerülő kettesfogathajtó-világbajnokságra.

Lázár Vilmos, a Magyar Lovasszövetség elnöke - aki címvédőként indulhat az eseményen - bejelentette, hogy megalakult a szervezőbizottság, melynek elnöke Mondok József, a hazai fogathajtó szakág elnöke. A hétszeres világbajnok sportoló hozzátette: az eddigi három kecskeméti fogathajtó-vb lehetséges hat aranyérméből mind a hatot a magyarok nyerték, és arra törekszenek, hogy ez most is így legyen.

"A lovassport kezdi ismét visszanyerni társadalmi elfogadottságát, amit jól jelez az elmúlt két évben rendezett lovas világkupa, illetve Overdose sikere. Azt szeretnénk, ha ebbe a sorba csatlakozna az idei világbajnokság, amelyet a széktói stadionban és a mellette lévő szabadidőközpontban rendezünk meg - mondta Mondok József. - A legnagyobb problémát a 250 ló elhelyezése jelenti. Az érdeklődők kiszolgálása viszont kifogástalan lesz, mivel a világbajnokság egy időben zajlik majd a Hírös Fesztivállal."