Árpád
-2 °C
4 °C

Csak Overdose hiányzott a pályáról

2009.04.23. 11:27

A barátságos meccs olyan, mint az alkoholmentes sör, a szójaburger és a ducipornó. Hasonlít, de mégsem az. Szerda este Budapesten járt a Milan, és ha ki lehet egy barátságos meccsel kapcsolatban ilyesmit jelenteni, maradéktalan produkciót nyújtott. A magyar ligaválogatottal kapcsolatos félelmeink alaptalannak bizonyultak, szépen tette mindenki a dolgát, és amikor Ronaldinho és Lipcsei Péter már egyszerre volt a pályán, úgy éreztük, jogosan merült fel bennünk az igény Overdose becserélésére.

A körítésbe azért itt-ott vegyültek hungarikumnak mondható elemek, de azokat a Milant olaszul biztató magyar állampolgárokat, akik végigénekelték szinte az egész meccset, valószínűleg nem érdekelte a hősökön kívül semmi. Kaká átvette a gyanús színű tortát, kedvesen integetett, Ronaldinho nemcsak mosolygott, de szép cseleket is bemutatott, Sevcsenko pedig – ha már a helyi szpíkerek felvezetőjének minden átkozott mondatában benne volt kétszer, hogy aranylabda-aranylabdás – mindenkit meglepve gólt lőtt. Kettőt.

De mielőtt ezen meglepődhetett volna a közönség, egy sokkal kellemesebb, és jóval meglepőbb dolog történt: gyönyörű góllal vezetést szerzett a magyar ligaválogatott. Ezt csak azok tudják, akik nézték a meccset, mert az összefoglalókba csak a támadás vége fért bele. Minden olyan magyar válogatottat kedvelünk, amely saját térfelén labdát szerez, okos, pontos passzokkal gyorsan felhozza, és ziccert teremt. Még akkor is, ha csak játszásiból csinálják.

A tökéletes koreográfia szerint a Milan vezetését magyar egyenlítés követte, innentől már csak az volt a kérdés, kik lövik az olaszok góljait. Szép lassan eltűntek a sztárok a pályáról, illetve a sztárstátuszú játékosok, mert lássuk be, Clerence Seedorf például a hét minden napján jobb futballista, mint Ronaldinho. A vendégek még lőttek néhány gólt, megköszönték a vendéglátást, majd cicamosdás után már úton is voltak a reptérre.

Egy ilyen esemény élvezeti értékének meghatározásában döntő szerepe van a megfelelően beállított igényszintnek. Aki nagymonológot vár Dredd Bírótól, az csalódni fog, aki viszont tudta, miért ad ki nem kevés pénzt, az biztosan nem hagyta el csalódottan a Puskás Ferenc Stadiont. Egy kérdés feszít már csak: vajon a stadionból hazafele tartók hány százaléka mondta, hogy nyertünk, és hány, hogy kikaptunk?

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?