Belerúgtak a földön fekvőbe

2009.04.27. 10:38 Módosítva: 2009.04.27. 11:18

Nagyjából mindeki emlékszik még arra, amikor a játszótéri dühöngőben olyan gólt szerzett, hogy a gólvonalra letérdelve befejelte a labdát. Esetleg mindezt egy olyan ellenféllel szemben, ami ugyan jó játékosokból áll, de csapatként sehogy sem tud működni? Az MLB legutóbbi fordulójában valami ilyesmi történt a New York Yankees csapatával.

Mint arról korábbi posztunkban már megemlékeztünk a Yankeest ott csinálták meg az indiánok, ahol a legjobban fáj, a bazi új, bazi drága stadionjukban kaptak történelmi zakót. És még mielőtt ezt a sokkot kiheverték volna mehettek Bostonba, az ősi rivális ellen vitézkedni.

Azt, hogy a három meccses sorozatból egyet sem sikerült megnyerni, talán még megemésztenék a Yankees fanok. De ami a harmadik mérkőzésen történt, azt már biztosan nem.

Baseballban, főleg komolyabb szinten, bázist lopni nem egyszerű feladat. Azt, hogy valaki a hazai bázist lopja el, szinte lehetetlen. De csak szinte. Jacoby Ellsburynek most sikerült előbb a hazai bázisra érnie, mint hogy a dobó Andy Pettitte oda dobta volna a labdát.

Az eset után a bostoni szurkolók jót kacagtak ellenfelük bénaságán, még a Red Sox edzője is eleresztett egy vigyort. A home steal egyébként is nagyon ritka jelenség, ráadásul itt látnia kellett volna a Yankees elkapójának, hogy jön a futó hazafelé, hiszen éppen balkezes ütő állt a boxban, aki így nem takarta előle a kilátást. A jelenet eddig tökéletesen jellemző a New York Yankees szezonjára.

Ezzel a győzelmével a Red Sox 10. meccsét nyerte meg zsinórban, ezzel tapad a remekül kezdő Toronto Blue Jaysre.