Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ölben viszik a vívókapitányt az edzésekre

2009.04.27. 13:27
Négy hónap sem volt elég ahhoz, hogy akadálymentesítsék a tőrözőválogatott keretedzéseinek helyszínét. Szekeres Pál kapitány csak segítséggel mehet munkáját végezni.

A kerekesszékes Szekeres Pált november végén választották meg a tőrözők szakági kapitányának. Már akkor tudni lehetett, hogy a budapesti központi vívótermet akadálymentesítés nélkül nem használhatja a szakember.

szekeres pal

„Még ma is ölben viszik fel a versenyzők a terembe a kapitány urat” – kesergett Füleky András, a vívószövetség igazgatója a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) előtti konzultáción.

„Ha nem is ölben visznek, de kétségtelen, hogy fel kell hármuknak kapniuk a székemet. Vagy a fiúknak, vagy a lányoknak. Nevetséges ez a helyzet, mert azt mondták novemberben, hogy megvan a szükséges pénz, csak pár hét, és megvalósul az akadálymentesítés. Ezt a pénzt másra nem is lehet elkölteni, ezért különösen érthetetlen, miért nem történt még semmi, pedig háromszor vagy négyszer is szóltam már” – mondta Szekeres, aki nem szeretné sajnáltatni magát.

Az 1991-ben egy németországi balesetben derék alatt megbénult Szekeres úgy érzi, a férfiszakág a kinevezésével lendületet kapott, és bár kevés az esély az olimpiai részvételre, mindent megtesz érte.

Időközben ügyészségi vizsgálat indult a kapitányi kinevezések miatt, de ezzel nem foglalkozik, nyugalmat szeretne. Ami a női szakágat illeti, úgy látja: a két rutinos versenyző – Knapek Edina, Mohamed Aida – szülési kihagyása után vélhetően visszatér, így a fiatalokkal komoly erejű csapatot alkothat.

„Folyamatosan vizsgálnak, állok elébe, megválasztásomnál kimentem a teremből, jogszerűtlen eszközöket nem is alkalmazhattam” – összegzett.