Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hat sportoló bukott le CERA-val Pekingben

2009.04.28. 20:17 Módosítva: 2009-04-28 21:59:33

Hat sportoló összesen hét, pekingi olimpián adott doppingtesztjében mutatták ki a CERA nevű tiltott szert, amely az EPO vérdopping legújabb generációs változata.

Ezt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) jelentette be kedden, de a lebukott sportolók nevét egyelőre nem közölte. A NOB 948 mintát vizsgált meg újra, miután az ötkarikás játékok után sikerült kifejleszteni egy olyan módszert, amellyel ki lehet mutatni ezt a tiltott szert is. "Ez egy világos üzenet, hogy a csalás nem maradhat örökre titokban és a vétkesek nem ússzák meg a büntetést" - mondta Arne Ljungqvist, a NOB orvosi bizottságának vezetője.

Az ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint Davide Rebellin olasz országúti kerékpáros az egyik lebukott versenyző. A helyi olimpiai bizottság azt megerősítette, hogy egy férfi sportolóról van szó, de személy szerint nem nevezte meg az illetőt, s az Olasz Kerékpáros Szövetség sem erősítette meg, hogy Rebellin produkált volna pozitív tesztet.
A NOB 948 mintát vizsgált meg újra, miután az ötkarikás játékok után sikerült kifejleszteni egy olyan módszert, amellyel ki lehet mutatni ezt a tiltott szert is. "Ez egy világos üzenet, hogy a csalás nem maradhat örökre titokban és a vétkesek nem ússzák meg a büntetést" - mondta Arne Ljungqvist, a NOB orvosi bizottságának vezetője.
(MTI)