Móric
9 °C
15 °C

Hat sportoló bukott le CERA-val Pekingben

2009.04.28. 20:17 Módosítva: 2009.04.28. 21:59

Hat sportoló összesen hét, pekingi olimpián adott doppingtesztjében mutatták ki a CERA nevű tiltott szert, amely az EPO vérdopping legújabb generációs változata.

Ezt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) jelentette be kedden, de a lebukott sportolók nevét egyelőre nem közölte. A NOB 948 mintát vizsgált meg újra, miután az ötkarikás játékok után sikerült kifejleszteni egy olyan módszert, amellyel ki lehet mutatni ezt a tiltott szert is. "Ez egy világos üzenet, hogy a csalás nem maradhat örökre titokban és a vétkesek nem ússzák meg a büntetést" - mondta Arne Ljungqvist, a NOB orvosi bizottságának vezetője.

Az ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint Davide Rebellin olasz országúti kerékpáros az egyik lebukott versenyző. A helyi olimpiai bizottság azt megerősítette, hogy egy férfi sportolóról van szó, de személy szerint nem nevezte meg az illetőt, s az Olasz Kerékpáros Szövetség sem erősítette meg, hogy Rebellin produkált volna pozitív tesztet.
A NOB 948 mintát vizsgált meg újra, miután az ötkarikás játékok után sikerült kifejleszteni egy olyan módszert, amellyel ki lehet mutatni ezt a tiltott szert is. "Ez egy világos üzenet, hogy a csalás nem maradhat örökre titokban és a vétkesek nem ússzák meg a büntetést" - mondta Arne Ljungqvist, a NOB orvosi bizottságának vezetője.
(MTI)