Talmácsi beragadt, így is hetedik Jerezben

2009.05.03. 13:50
Az egy kategóriával lejjebb világbajnoki címet szerző, motoros Talmácsi Gábor elrontotta a rajtot, de már az első körben a hetedik helyre zárkózott. Ezt nagyot küzdve meg is tartotta. A japán Aojama az utolsó kanyarban nyerte meg a Spanyol Nagydíjat.

Talmácsi Gábor a hetedik lett a 250 kcm-esek között a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Spanyol Nagydíján, Jerezben, míg Tóth Imre, a kategória másik magyar indulója a 16. helyet szerezte meg.

Talmácsi a tizedik helyről rajtolhatott, és bár beragadt az elején, ennek megfelelően visszacsúszott, az első kör végére már feljött a hetedik helyre. Hamar eldőlt, ha nem lesz nagy bukás, a győztes a rajt után elhúzó négyesből (Simoncelli, Aojama, Bautista, Barbera) kerül ki.

A magyar világbajnok a folytatásban váltakozó kimenetelű harcot vívott Pasinival, Lüthivel és Locatellivel. Végül csak legutóbbit tudta megelőzni, így hetedikként ért célba.

Elsőként a japán Aojama Hirosit intették le, aki hatalmas csatát vívott a spanyol Alvaro Bautistával. Az utolsó kör elején a spanyol vezetett, de a japán megelőzte, majd ismét Bautista volt az élen. Az utolsó kanyart azonban elrontotta, így Aojama visszaelőzte és megnyerte a futamot.

Harmadik az olasz Marco Simoncelli lett. Hasonlóan nagy harc volt az ötödik helyért is, Lüthi csak az utolsó métereken előzte meg Pasinit.