Május végén lesz építési engedély Sávolyon

2009.05.11. 14:55
A motorospályára vonatkozó szabályozási terv kész, a 100 millió eurós beruházás felét hitelből fedezik a spanyolok, a bankigérvény júniusra várható.

2009 februárja óta per alatt van a leendő sávolyi motorospálya egy része, a per tárgyát képező két telken van a motorospálya alapköve és egyik bejárata. A bírósági eljárás a motorospálya aszfaltcsíkját, a parkolót, a lelátót, a boxutcát nem érinti, a vitatott területre – a pálya bejárata mellé – a beruházó hatcsillagos szállodát és annak kiszolgáló épületeit építené.

Mervó József, a beruházó Grupo Milton Management vezérigazgatója megerősítette, hogy a perelt terület a pályát érintő telekalakítási eljárásnak nem része. A pályának négy bejárata lesz, megközelíthetőségét nem gátolja a bírósági ügy.

A pályára vonatkozó szabályozási terv készen van, a szakmai zsűri jóváhagyta, az építési engedély május végére várható.

A beruházás összértéke 100 millió euró, ennek nagyjából a felét állja önerőből a spanyol beruházó, magyarországi pénzügyi partnerük a Magyar Fejlesztési Bank. A hitelkérelmen hónapok óta dolgoznak, a szükséges papírokat május elején adták be. A pénzintézet hiánypótlást kért, melyet a Grupo Milton a héten teljesít. A vezérigazgató úgy véli, június elejére várható a banktól a hitelígérvény, melynek birtokában a beruházás elkezdhető.

A sávolyi Moto GP-pálya helyszínén - májusi képek

A gyorsaságimotoros-világbajnokság Magyar Nagydíját szeptember 20-án rendezték volna a Balatonringen, március 11-én a spanyol beruházó a világgazdasági válság és a finanszírozás szervezésének lassúsága miatt 2010 májusára halasztotta a futamot.