Nem értjük, mit csinál Talmácsi Gábor

2009.05.14. 17:39 Módosítva: 2009.05.14. 17:59
Jorge Aspar Martinez, az exvilágbajnok csapatának tulajdonosa interjúnkban nem említ szerződésbontást, de elmondja, várja a pénteki, Le Mans-i szabadedzésre magyar pilótáját. Ki biztosan nem rúgta, keresi, mert nem tudja, hol van és telefonon sem éri el egy hete, csak a menedzserét. Kérését, a második motort teljesíti.

"Nem értjük az egészet, nem értjük, hogy tehet ilyet egy világbajnok. 28 év alatt, mióta a GP-sportban vagyok, ilyet nem láttam. Mi soha nem rúgtuk őt ki, sőt, várunk rá" - nyilatkozta Jorge Aspar Martinez, Talmácsi Gábor istállójának tulajdonosa az Indexnek.

A 250 kcm-esek között szereplő magyar motoros menedzsmentje csütörtökön jelentette be, nem indul pilótája a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Francia Nagydíján, Le Mans-ban, mert egyoldalúan szerződést bontott a Balatonring Teammel.

Ok: a második motor hiánya és a médiaképviseleti jogok egyoldalú megváltoztatása. A pilóta menedzsere, Stefano Favaro állítja, utóbbit semmiképp nem tehették volna meg.

"Érthetetlen és felfoghatatlan az egész, mivel Gábor gyári motort kapott a csapattól és igazolta a tehetségét, hiszen nagyszerű eredményeket ért el az elmúlt években. Mindig is tökéletes volt a viszonyom vele, ezért remélem, sikerül beszélnünk, hogy tisztázzuk a helyzetet, és folytatódjon az eddig kölcsönösen pozitív kapcsolat."

Martinez a telefoninterjúnk alatt egyszer sem használta a szerződésbontás kifejezést, azt viszont hangsúlyozta, még számít Talmácsira.

Nagyon örülne és szeretné nem csak ő, de az egész csapat, ha az exbajnok indulna a pénteki szabadedzéseken, de nem tudnak szó nélkül elmenni a történtek mellett, aminek következményei lesznek.

"Várjuk, mit tesz Gábor, többször hívtam telefonon, de nem érem el, mindig csak a menedzsere beszél, Gábor soha" - árulta el Martinez.

Rodriguez helyettesíti Talmácsit Le Mans-ban

A spanyol Angel Rodriguez helyettesíti Talmácsi Gábort a gyorsaságimotoros-világbajnokság Francia Nagydíján Le Mans-ban.  

Menedzsmentje szerint a szakítás egyik oka, hogy Talmácsi Jerezben sem kapott tartalékmotort, pedig megígérték neki. Martinez ezt nem cáfolta, annyit mondott: "Már itt van a boxban a második motor, jöhet bárki megnézni".

A másik, ezek után egyre jelentősebbnek tűnő indok a kommunikációs jogok átvétele. Favaro szerint az az övék, ám a Balatonring önhatalmúlag megvonta tőlük.

Martinez másképp tudja: "A jogok mindig is a mi tulajdonunkban voltak, csak 2006 óta továbbadtuk nekik, ők értékesíthették".

Nem tudni pontosan, anyagiakban ez mit jelent, de valószínűleg jelentős összeg van a háttérben.

Az üggyel kapcsolatban nemzetközi sajtótájékoztatót tart a spanyol istállótulajdonos pénteken, 11 órától Le Mans-ban, ott fog részletesebben beszélni a történtekről és ismerteti várható lépéseit.