Hétfőn jön Martinez, eldől Talmácsi jövője

2009.05.19. 16:18 Módosítva: 2009.05.19. 16:18
A motoros világbajnok ragaszkodik menedzseréhez, új szerződéséről csak Stefano Favaróval lehet megállapodni. Jorge Aspar Martinez csapatfőnök Magyarországra utazik, hogy találkozzanak.

A médiaképviseleti jogok egyoldalú megváltoztatása és a második motor hiánya miatt múlt héten a Balatonring Teammal egyoldalúan szerződést bontó Talmácsi Gábor kész tárgyalni Jorge Aspar Martinez csapatfőnökkel.

Információink szerint Martinez hétfőn Magyarországra érkezik, találkozóra várja Talmácsit, a megbeszélésről a Balatonring tájékoztatót ad majd ki.

A 125-ös kategória 2007-es világbajnoka hétfői közleményében még elutasította a spanyol üzletember ajánlatát, aki csak vele személyesen akart tárgyalni, Martinez szerint a menedzsere tönkreteszi Talmácsit, a szerződésbontást is Stefano Favaro provokálta ki.

inx 19

"Aki Stefanót támadja, engem támad. Stefano a barátom és a menedzserem, évek óta együtt dolgozunk, maximálisan megbízom benne, rá mindig mindenben számíthatok. Ő az a személy, aki jogilag képvisel, vele lehet egyeztetni a feltételeket. A döntés az enyém volt. Martinez úr - állításával ellentétben - eddig nem keresett minket."

Talmácsi keddi nyilatkozatában kiemelte, készek tárgyalni az új szerződésről, de csak Favaróval közösen.

"Nagy szeretettel várjuk Gáborral Aspar urat, de azt tudnia kell, hogy a szerződésről csak velem lehet megállapodni" - erősítette meg Stefano Favaro. "Ha ez nem sikerül, akkor más megoldást kell keresnünk, legrosszabb esetben az is elképzelhető, hogy Gábor idén nem fog versenyezni."

Talmácsi a szerződésbontás miatt kihagyta a hétvégi Francia Nagydíjat, a helyén induló spanyol Angel Rodriguez a 16. rajthelyről indult, a versenyen a 3. helyről kiesett.