Talmácsi: Nem tudni, mikor motorozok újra

2009.05.25. 16:06
Végleges a világbajnok gyorsasági motoros és a Balatonring Team szakítása, Talmácsi és Jorge Aspar Martinez nem tudott megegyezni a médiajogokról.

Nem állapodott meg egymással Jorge Aspar Martinez, és a Balatonring Teammel egyoldalúan szerződést bontó Talmácsi Gábor, ezt a 125 kcm-es kategóriában 2007-ben bajnok, idén már a 250-esek között szereplő magyar motoros és a spanyol csapattulajdonos közös sajtótájékoztatón mondta el Budapesten.

tal

Talmácsi kijelentette, nem sikerült megállapodniuk, az Asparnál biztosan nem folytatja. A szerződésbontás okaiba nem kívánt belemenni, az egyetlen gond a médiajogokkal adódott, de úgy érzi, megérte váltani.

"Nem tudom, mikor fogok újra motorozni. Tudom, hogy jó döntést hozok, bízom magamban, életem legjobb formájában vagyok." Talmácsi mindent megköszönt Jorge Martineznek, és minden jót kívánt volt csapatának.

Jorge Martinez mindenben megerősítette egykori versenyzőjét, a médiajogok kivételével mindenben megegyeztek, ezért bontották fel visszavonhatatlanul szerződésüket, de hogy ezen médiajogok pontosan mit jelentenek, arról nem beszélt. "Kiváló a viszonyom Gáborral, a legjobbakat kívánom neki, szomorú vagyok, hogy kapcsolatunknak vége."

A spanyol csapatfőnök szerint a Balatonring-projekt folytatódik, a Sávolyra tervezett pályáért is mindent megtesznek, "még nagyszerűbb lesz, mint terveztük". A csapat új versenyzőket keres, Martinez reméli, már holnap be tudják jelenteni Talmácsi végleges utódát, aki mindenképpen magyar motoros lesz.

"Eddig még egyetlen év közben távozó pilótánknak sem engedtük meg, hogy még abban a szezonban másik csapathoz igazoljon. Gáborral olyan jó viszonyban vagyunk, hogy ha erre kerülne sor, megvizsgáljuk, de valószínűleg beleegyeznék a váltásba."

Talmácsi május 14-én jelentette be, hogy négy nappal korábban szerződést bontott a csapattal, ennek okaként a szerződésben ígért 2. motor hiányát és a médiaképviseleti jogok egyoldalú megváltoztatását jelölte meg. A csapatvezető ezt visszautasította, a vádakat minden alapot nélkülözőnek nevezte, mindenért Talmácsi menedzserét, Stefano Favarót hibáztatta. Martínez Budapestre utazott, de a hétfői személyes egyeztetés nem hozott eredményt.

A tárgyaláson Talmácsin és Martinezen kívül Stefano Favaro is jelen volt, a sajtótájékoztatón a menedzser már nem mutatkozott.