Nincs kizárás, Janics és Kovács Szolnokon

2009.05.27. 11:44
A legerősebb összeállításában szerepel a jövő heti szegedi Világkupán a magyar női kajakosválogatott, miután mindenki Szolnokon készül. Hatásos volt a kapitány fenyegetése.

Megvalósult a tavaly decemberben kinevezett kajakoskapitány, Storcz Botond elképzelése, a teljes női válogatott keret Szolnokon készül a jövő hét végi szegedi Világkupára.

A szakember kedd délután már bízott abban, hogy a hétfőtől meghirdetett összetartásnak szerdától lesz eredménye, és a versenyzők reggel be is költöztek a szolnoki edzőtáborba. Kedd délelőtt már csatlakoztak Janicsék, de nem volt biztos a maradásuk.

Storcz az elejétől hangoztatta, nem kell, hogy barátnők legyenek a versenyzők, de legyenek együtt, és a szolnoki holtágon könnyedén elférnek, még csak egymással sem kell találkozniuk.

A gondot az okozta, hogy a Szeged (Janics Natasa) és a Honvéd (Kovács Katalin, Kozák Danuta) versenyzői úgy gondolták, elég csak a szolnoki négyesedzéseken részt venniük, egyébként készülhetnek klubjaikban, edzőikkel.

Storcz ellenben csak azt a megoldást tartotta elfogadhatónak – különben a kizárást választotta volna –, hogy Szolnokon készülnek, ide viszont hozhatják saját edzőiket, Janics Kovács Lászlót, a másik két versenyző Csipes Ferencet. A négyesedzések ugyanakkor Fábiánné Rozsnyói Katalin irányításával zajlanak. Mivel korábban mindhárom versenyzőt ő készítette fel, és a válásuk nem volt zökkenőmentes, a találkozásokat szerették volna a minimálisra szűkíteni.

A nyugalom érdekében mindenki Szolnokon maradt, bár a honvédos szakosztályigazgató, Horváth Gábor nem tagadta, sarokba szorították őket (Horváth amúgy Storczcal együtt nyert olimpiát), Csipes Ferenc pedig diktatórikus módszerekről is beszélt.