Négy magyar érem a moszkvai cselgáncstorna nyitónapján

2009.05.30. 19:20 Módosítva: 2009.05.30. 19:21

Az 57 kg-os Karakas Hedvig ezüst-, Csernoviczki Éva (48), Ungvári Miklós (66) és testvére, Ungvári Attila (73) pedig bronzérmet nyert szombaton a cselgáncsozók Világkupa-sorozatának 150 ezer dollár összdíjazású, moszkvai Grand Slam-viadalán.

A miskolci Karakas az előcsatározások során a kínai Vang Csint (Wang Qin) és a német Marlen Heint verte, majd az elődöntőben a görög Julietta Bukuvalánál bizonyult jobbnak egy jukóval. A fináléban az Ázsia-bajnok japán Macumoto Kaori várt rá, aki ugyancsak jukóval verte a 19 éves magyart. Karakas háromezer dollárral vigasztalódhatott.

A tatabányai Csernoviczki Natalja Szamojlován és az ugyancsak orosz Jelena Galkinán jutott túl, ám a négy között ipponnal megállította őt az Ázsia-bajnok japán Fukumi Tomoko. Mivel a nagy versenyeken már nincs vigaszág, az elődöntő vesztesei automatikusan bronzérmet kapnak, s mellé 1500 dollárt is.

A kétszeres Eb-aranyérmes Ungvári Miklós a moldovai Viktor Szkvortov, a tadzsik Faruhuz Szobirov és az ukrán Hevor Hevorjan "testén át" jutott - három ipponnal - a négy közé, ahol jukóval kikapott az olimpiai harmadik, háromszoros Ázsia-bajnok mongol Tsagaanbaatar Khashbaatartól. Öccse, Attila rögtön legyőzte az olimpiai ezüstérmes francia Benjamin Darbelet-t, majd a német Mario Schendelt és az orosz Batradz Kajtmazovot is. Az elődöntőben viszont már nem bírt az Eb-aranyérmes belga Dirk van Tichelttel.

A további szombati magyarok közül Burján László (60), Maros Barbara (52) és Szabó Franciska (63) egy vereséggel, helyezetlenül zárt.

Vasárnap Csoknyai Lászlót (81), ifj. Nagysolymosi Sándort (81), Madarász Tamást (90), Farkas Bálintot (100), Hadfi Dánielt (100) és Bor Barnát (+100) szólítják tatamira az orosz fővárosban. (MTI)