128 tehetség a MOL támogatottjai között

2009.05.31. 19:22

Az Új Európa Alapítvány vasárnap kihirdette a "Segíthetek? MOL Tehetségtámogató Program" sport kategóriájának nyerteseit, az idén összesen 128 pályázó részesült támogatásban több mint 25 millió forint értékben.

Az olajipari cég tájékoztatása szerint a februárban közzétett felhívásra 672 pályázati anyag érkezett be, közülük választotta ki a zsűri a támogatottakat, közel 40 különböző sportágban az aerobiktól a vívásig. A támogatottak között van többek között Babos Tímea teniszező, Sebestyén Péter motoros és a többszörös országos bajnok Horváth Marcell tájkerékpáros is.

A pályázat keretében eszközvásárlásra vagy útiköltséghez igényelhettek támogatást azok a 10-18 év közötti tehetségek, akik hazai vagy nemzetközi versenyeken jó eredményeket értek el. A zsűri munkájában idén is neves sportolók vettek részt: Kovács Katalin olimpiai és világbajnok kajakos, Szávay Ágnes teniszező és Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző. A pályázatokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg. A MOL idén is segíti a 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis program keretében. Ebben a kategóriában idén 18 fiatal nyert el támogatást összesen közel 6 millió forint összegben: köztük van Jakabos Zsuzsanna olimpikon úszó és Szilágyi Áron kardvívó, felnőtt csapatvilágbajnok is. (MTI)