Konrád
4 °C
17 °C

Vajda: Csak felfelé vezethet az út

2009.06.04. 12:34
A hétvégi szegedi Világkupa különösen fontos a kenus Vajda Attilának, mert hazai pályán versenyez. Riválisaival nem foglalkozik, az olimpiai bajnoki címvédőnek mindenkit le kell győznie, mind a két távon.

"Remélem, hogy a rosszat idénre letudtam, a szolnoki kezdés után már csak felfelé vezethet az út. Felkészülésem alapján így kell lennie, hiszen meglehetősen keményen dolgozunk az edzőmmel, Vécsi Viktorral” – kezdte az olimpiai Vajda Attila, aki az első hazai rangsoroló versenyen meglepő vereséget szenvedett ezer méteren, csak hetedik lett.

Vajda Attila olimpiai bajnokként
Vajda Attila olimpiai bajnokként

„Az olimpia után nagyon sok felkérésnek, programnak kellett és kell a mai napig is eleget tennem, így olykor-olykor megkavarodott az edzésprogramom, de azért álltuk a sarat. Természetesen egy olimpiát megelőző és egy olimpia utáni év nem hasonlítható össze, de igyekszem az idén is mindent megtenni a sikerek érdekében” – számolt be mindennapjairól.

Vajda hozzátette, keveset tud a hétvégi szegedi Világkupa mezőnyéről, de lényegében mindegy is neki, mert aki odaáll, azt kell legyőznie mind ezer méteren, mind ötszázon.

Felesleges mások formájával, tudásával, tehetségével foglalkoznom, nekem saját magamra kell koncentrálnom, arra, hogy az adott versenyszituációban a legtöbbet hozzam ki magamból. Bár az idei fő célunk természetesen a kanadai világbajnokság lesz, nekem szegediként nagyon fontos ez a Világkupa, rengetegen szorítanak majd értem.”

„Remélem, mindkét távon képes leszek a maximumra. Úgy érzem, ötszázon sokat fejlődtem, gyorsabb vagyok, mint az elmúlt években. A kezem már úgy tűnik, ráállt, bízom benne, hogy fejben is fel tudom építeni ezt a távot, mint Pekingben az ezres döntőt. Egyelőre titok, mi került a naplómba, de azt elárulom: csupa pozitív dologgal készülök az idényre” – összegezte céljait.