Csongor
0 °C
9 °C

9-szeres hosszabbításról hallottak már?

2009.06.08. 14:30 Módosítva: 2009.06.08. 14:41

David Eckstein nem egy nagy vágó. Amikor a Padres-Diamondbacks meccs 9 inningjében hárompontos vendégvezetésnél odaállt a plate-hez, talán a San Diego-i szurkolók sem hittek benne, hogy lesz még idejük meginni egy sört a meccs alatt. Aztán úgy alakult, hogy aki nagyon akart, simán merev részegre ihatta magát. Sietnie legalábbis nem kellett.

A klasszisok ideje a 9 inningben jön el. Pláne 2 outnál. Pláne két futóval a bázisokon, 3-6-os állásnál. Eckstein nem klasszis, de ebben a kiélezett helyzetben érezte úgy, hogy eljött az ideje szezonbeli első home-runjának, és mindkét futóját hazasegítve kikente a labdát a left field-kerítés mögé, amivel 0-6-ról döntetlenre jött fel a Padres. (Az mlb.tv-n a kommentátor extatikusan csak ennyit nyerített a mikrofonjába: Where the hell did that come from?).

Szóval egyenlő a meccs, nem nagy ügy, szinte minden játéknapon van legalább 2-3 meccs, amelyik extra inningig nyúlik. Ez még magában nem érne posztot, jól sejti a kedves olvasó, hogy valami másnak is kellett történnie. Történt is.

Mindkét csapat számára franchise-rekord történt. Soha, egyikük sem játszott még korábban olyan meccset, ami a kilencedik hosszabbításban dőlt volna el. Bizony, a két csapat lejátszotta meccsét, aztán még pont egy meccsnyit hozzátett, mire nagy nehezen eldöntötték. A 18. inningben! Miután a D-backs bullpenje leadta a masszív vezetést, gatyába rázták magukat, és a 10. inningtől kezdve lehúzták a rolót, még ütésük sem volt a Padréknak.

És még valamijük nem volt: dobójuk.

A Padres menet közben kifogyott a pitcherekből, és a 18. inningben már nem volt más választásuk, mint a magyar baseballból jól ismert taktikát bevetni: SS-P csere. Nem vicc, a shortstop ment fel dobni, ráadásul idén már másodszor. Reynolds a 18.-ban aztán ki is rakta az egyik bánatos dobását a nézők közé, így nyert az Arizona 9-6-ra. A vicces az egészben az, hogy a baseballban ugye jelzik a győztes (W) és a vesztes (L) dobót, a lúzer pedig nem más lett, mint szegény Josh Wilson, a shortstop.