Nagy balek lett Martinez Talmácsi-utódja

2009.06.15. 10:46
Elszámolta a köröket a Katalán GP-n Julian Simón, így a 125-ös kategóriában első helyett negyedik lett. A spanyolt idén igazolta Talmácsi exmenedzsere a magyar motoros pótlására.

Korán örült a 125-ös katalán motoros nagydíjon Julian Simón: egy körrel hamarabb fejezte be a versenyt, azt gondolta, győzött. A spanyol pilóta elnézte, csapattagjai hiába mutatták neki a depóból, még van hátra egy forduló, húzza neki, nem figyelte őket, az utolsó előtti kör végén lelassított, a közönségnek integetett.

Mire észrevette, nincs vége, öten megelőzték, a győzelemre teljesen elveszítette esélyét, Andrea Iannone nagyon elhúzott. Negyediknek hozta vissza végül Apriliáját, bár egy ideig azt gondolta, harmadik lett.

Célba éréskor még őt írták ki dobogósnak, de a célfotó megtekintése után kiderült, Sergio Gadea egy ezredmásodperccel megverte.

Simónt idén igazolta le istállójába a 250-ben kezdő, majd a Moto GP-be távozott Talmácsi Gábor helyére Jorge Martinez csapatfőnök, ő sem értette, mi történt.

”A pálya kijelzőjén úgy láttam, már csak egy kör van hátra, egyszerűen elszámoltam. A kockás zászló nem jött, legalább ebből gondolhattam volna, még nincs vége” – nyilatkozta a spanyol televíziónak Simon.

Vigasztalhatja, hogy a pontversenyt így is vezeti csapattársa, Bradley Smith előtt. Neki 84, az angolnak 82,5 van, a vasárnap nyertes Iannone 71,5-lel harmadik.