Tóthékkal szövetkezik Talmácsi excsapata

2009.06.16. 14:36 Módosítva: 2009.06.16. 14:36
A Balatonring Team főszponzorának logóját a Team Toth motorja is vitte a Katalán Nagydíjon, Németh Balázs a Tóth-csapat hirdetőjét népszerűsítette. A két csapat közeledik egymáshoz, összeolvadást nem terveznek.

Az első magyar Moto GP-csapat, a Team Toth 250-es motorjain hirdetett a hétvégi Katalán Nagydíjon a Balatonring Team főszponzora, a Grupo Milton, a Talmácsi Gábor helyére szerződtetett balatonringes Németh Balázs motorjára pedig felkerült a Tóth Imrét támogató Max City szintén nagyméretű logója.

moto1

Az Index információi szerint a két csapat közös elhatározásból közeledik egymáshoz, de nem tervezik az összeolvadást. A Balatonringben részes Aspar-csapat információs, technikai segítséget nyújt Tóthéknak, így erősebb lesz a magyar jelenlét a Moto GP-ben. Szövetségüknek több kimenetele lehet, fúziót egyelőre nem terveznek.

moto2

A Tóth-csapatnak két pilótája van, ifj. Tóth Imre mellett Mattia Pasinit alkalmazzák, az olasz május 31-én Mugellóban futamot nyert.

Sávoly kormánygaranciára vár

Kiszolgáló létesítményeivel együtt a közelmúltban megkapta az építési engedélyt a gyorsaságimotoros-világbajnokságnak 2010-től otthont adó sávolyi pálya. Az építkezés megkezdéséhez már csak a Magyar Fejlesztési Bankkal kell megállapodni. Információink szerint ha az MFB a hitelígérvényt kiadja, a spanyol beruházó a végleges hitelszerződés megkötése előtt, a rendelkezésére álló önerő felhasználásával azonnal megkezdi az építkezést. A Balatonringen eredetileg 2009. szeptember 20-án rendezték volna az első Magyar Nagydíjat, de a gazdasági válság és a finanszírozás szervezésének lassúsága miatt 2010 tavaszára halasztották.