Sidi főnöke lemondott a büntetés után

2009.06.18. 15:59
A kétszeres Európa-bajnok sportlövő elnézést kért a szövetség elnökétől, de nem érti, miért hoztak fel ellene távollétében alaptalan vádakat. "Az irigység, ármánykodás nem vezet semmire" – jelentette ki. Elismerte hibáját, kölcsön kellett volna kérnie egy melegítőt, amelyben dobogóra állhatott volna.

„A csatabárd továbbra is elásva marad” – reagált röviden Sidi Péter, miután múlt héten a sportlövő szövetség egyedülállóan súlyos büntetéssel sújtotta. Megvonták 200 ezres sportösztöndíját, amit visszakaphat, ha igazolja vétlenségét.

„Az elnök úrral, Krzyzewsky Miklóssal sikerült átbeszélni a részleteket, tisztáztuk, mi vezetett idáig. Ezért korábban a személyére tett negatív kicsengésű nyilatkozatokat ezúton visszavonom, egyben elnézését kérem. További tisztázásra várnak, hogy ki, miért, milyen célból próbált feszültséget, ellentéteket szítani, botrányt kelteni” – írta emailben az elmúlt olimpiai ciklus legeredményesebb versenyzője németországi hazaérkezése után.

„A vádat, miszerint engedély és előzetes egyeztetés nélkül maradtam távol a hazai válogatóversenytől, hamar tisztáztuk, hiszen a válogatási feltételeknek előzetesen eleget tettem az utolsó fordulótól függetlenül. Ráadásként szövetségi engedéllyel versenyeztem külföldön, a szakágvezetőn túl a felsőbb vezetés is tudott mindenről. A válogatott melegítő használatában a müncheni Világkupán hibáztam, lett volna lehetőségem, hogy kölcsönkérjek egyet, amelyben a dobogó második fokára állhatok. Bár a nemzet megjelölése mind a sportfelszerelésemen, mind a melegítőmön szerepelt. Az ügy pikantériája, hogy a botránykeltés egyik elindítója egyben a müncheni csapat megbízott vezetője volt, akinek e hibák azonnali korrigálása is a feladatai közé tartozott. Talán mindez közrejátszhatott a szakágvezető, Joó Éva távozásában."

Joó Éva a sportnapilapban úgy nyilatkotozott: elvárta volna, hogy Sidi személyesen is közölje vele távolmaradását.

A 30 éves versenyző továbbra is sérelmezi, hogy az elnökség félinformációk alapján hozott olyan szankciót, amely példátlan a sportlövészetben, így ennek orvoslása az egyik soron következő feladat.

"Nem értettem, hogy a számomra egyértelműen alaptalan vádakat ki és milyen célból tákolta össze. Az elnökség dolga, hogy ezt belügyként tisztázza, lezárja, és a jövőben tisztázatlan ügyeket ne juttasson el a médiához, hiszen az ilyen eljárások romboló hatással vannak sportágunk megítélésére" – jegyezte meg.

„Valamennyi sportolónak és a sportágban tevékenykedő személynek azzal kell tisztában lennie, hogy egy ellenség létezik, ez pedig a tábla közepe, így az irigység, ármánykodás nem vezet semmire. Aki ezt nem így látja, annak más sportot kell választania” – összegzett levelében a kétszeres Európa-bajnok.