London szépe lesz a 2012-es olimpia arca

2009.06.19. 16:07 Módosítva: 2009.06.19. 16:07
Az 1992-es olimpiai bajnok atléta, a később doppinghőssé vált Linford Christie unokahúga nemcsak London szépe, válogatott atléta is. Ha választania kellene, Rachel Christie inkább nyerne olimpiát, mint Miss World címet.

Az 1992-ben olimpiai bajnoki címet nyert brit Linford Christie unokahúga lesz a 2012-es londoni olimpia arca. A hölgy nem titkolt célja, hogy meghódítsa a világot.

Rachel Christie a közelmúltban elnyerte a Miss London címet, és jó eséllyel indul a Miss Anglián is. Ha ott is nyer, képviselheti hazáját a decemberi Miss World versenyen. Ennél is jobban izgatja, hogy aranyérmes legyen a 2012-es londoni olimpián.

rachel250

A brit lapok szerint is figyelemre méltó módon ötvözi a szépséget és a sportosságot, amit elsősorban annak köszönhet, hogy ő maga is aktívan sportol, hétpróbában és 400 méteren is válogatott kerettag. Edzője nem más, mint Thames Valley Harriers, aki nagybátyját is edzette.

Rachel Christie 20 éves, Londonban, Kensingtonban él 46 éves édesanyjával. Édesapjának testvére Linford Christie, aki 1992-ben Barcelonában 100 méteres síkfutásban lett olimpiai bajnok 9.96-os eredménnyel. (Az angolok azóta nem nyertek aranyat futószámban az olimpiákon.) Linford Christie világ-, és Európa-bajnok is, később azonban csúnya doppingbotrányokba keveredett.

Rachel a sportpályán édesapjának akar bizonyítani – aki sokak szerint tehetségesebb volt, mint testvére –, de egy kábítószeres leszámolás alkalmával leszúrták. Rachel akkor még csak nyolcéves volt. Erről később úgy beszélt: apja halála tette felnőtté, azóta tudja, mit akar elérni.

A sportba menekült, mert véleménye szerint ez a legjobb módszer a stressz leküzdésére. Nem a nagybátyja sikerei miatt, inkább az apja emlékére akar olimpiát nyerni.

Ugyanakkor tisztában vele, hogy nem mindennapi szépség. „Szeretem a sportot, de nem adtam fel azt az elképzelést sem, hogy modell legyek. Egyelőre két út áll előttem, bármelyik mellett döntök, boldogan fogom csinálni”.

Amikor megtudta, hogy megnyerte a Miss London címet, úgy érezte, örömében megáll a szíve, de ha választani lehetne a Miss World és az olimpiai bajnoki cím között, biztos, hogy az utóbbi mellett döntene.

2012-ben 23 esztendős lesz,nagybátyja is 24-26 éves korában érte el a legnagyobb sikereit. A brit szakírók szerint képességei és temperamentuma alapján képes lehet fényes pályát befutni.