Kettészakadt a magyar kajakosválogatott

2009.06.23. 13:48 Módosítva: 2009.06.23. 13:49
A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) spórol, csak buszos utazást biztosított a brandenburgi Európa-bajnokságra. A bajnokok inkább repültek, a kapitány csak néhány versenyzővel kelt útra kedd reggel.

Kedd reggel autóbusszal elindult a csütörtökön kezdődő kajak-kenu Európa-bajnokságra a magyar válogatott kisebb része. Januárban a szövetség elnöke, Baráth Etele még azt sem zárta ki, hogy Magyarország távol marad a brandenburgi eseménytől, mert a válság érezhető hatással volt költségvetésükre. Februárban kiderült, indulhatnak a mieink, de az csak nemrégiben dőlt el, hogy nem repülővel, hanem busszal. A hazai szövetség csak ennek feltételeit tudta előteremteni. (A világbajnokság Kanadában lesz, oda mindenki repül.)

A versenyzők közül jó néhányan azonnal léptek: a tizenhárom órás út helyett vagy saját, vagy klubköltségen a repülős utazást választották. A két város közti távolság 933 kilométer, majdnem végig autópályán lehet menni, a német és a cseh határ közt nem épült még meg a sztráda.

Fapados berlini járatra még kedd délelőtt is lehetett 30 ezer forintért jegyet kapni, télen tízezerért is hozzá lehetett volna jutni, legfeljebb a névátírásra kellett volna még költeni. A reptér és a brandenburgi transzfer talán nem lett volna olyan drága.

Az olimpiai bajnokok – Kammerer Zoltán, Janics Natasa, Vajda Attila – valamennyien a repülést választották, nem a lényegesen fárasztóbb buszozást. A honvédosok is szinte mindannyian repültek, Kovács Katalin például úgy indokolt, sok feladat vár még rá idén, nem szeretne buszozni.

Az MTK-s Benedek Dalma és Paksy Tímea buszozott, csakúgy, mint Storcz Botond kapitány.