Sztárvendégek a salgótarjáni magasugrógálán

2009.06.23. 09:53

Somoskő kereken tizedik alkalommal ad otthont szerdán az 1986 óta minden évben megrendezésre kerülő Salgótarjáni Ugrógálának, melyen az idén 2,40 méterig jutott orosz Ivan Uhov lesz a legnagyobb sztár.

A 23 éves atléta szereplésével a viadal szervezői hűek maradnak a hagyományokhoz, hiszen a korábbi években is szinte mindig sikerült egy-egy sztárversenyzőt elcsábítaniuk a gálára. Részt vett a versenyen többek között a magasugrás férfi és női világcsúcstartója, a kubai Javier Sotomoyor és a bolgár Sztefka Kosztadinova, csakúgy mint a rúdugrás két rekordere, az ukrán Szergej Bubka és az orosz Jelena Iszinbajeva is.

Az idei fedettpályás Európa-bajnokság győztese ugyan favorit lesz Somoskőn is, ám mellette több kiváló sportoló is ott lesz a mezőnyben. Ugrani fognak az olasz Ciotti testvérek és a hétvégén 2,29 méteres egyéni csúcsig jutó holland Martijn Nuijens, illetve a csapat Eb-n 2,28-cal zárt spanyol Javier Bermejo. A magyar élvonalat Harsányi Olivér (2,18 m) és 18 éves Pál Robin (2,15) képviselik majd a 16 órakor kezdődő férfi magasugrásban - a szervezők tájékoztatása szerint.

A nőknél - 18 óra - a fedett Eb-bronzérmes orosz Viktorija Kljugina (2,00) és a cseh Barbora Lalova (1,99) párharca várható. Egy olimpiai aranyérmes is jelen lesz a versenyen, miután elkíséri tanítványait, Uhovot és Kljuginát Szergej Kljugin, a sydneyi nyári játékok magasugró bajnoka. (MTI)