Megértem, ha ezért kirúgnak

2009.06.29. 14:19 Módosítva: 2009.06.29. 14:21
Jari-Matti Latvala az utolsó szakaszon, második helyről adta föl a Lengyel Ralit, saját hibája miatt. Fordos főnöke ideges, de ad neki még egy esélyt.

”Életem legnagyobb hibája, csalódást okoztam a Fordnak, haszontalan vagyok a csapatomnak” – nyilatkozta Jari-Matti Latvala, aki a Lengyel Rali utolsó szakaszán verte korlátnak autóját, és kiesett a versenyből.

A finn biztos második volt, de egy kilométerre a céltól, ráadásul épített pályán hibázott, szenvedett buta balesetet: eltört a kormányrúd, a kocsi vezethetetlen lett.

”Abszolút megérteném, ha ezek után nem tartanának rám igényt az istállónál” – mondta Latvala, akinek figyelmetlensége 8 vb-pontba kerül. A Ford nagy csatában van a Citroennel az értékes címért.

A tehetség csapatfőnöke, az expilóta Malcolm Wilson már rázta a pezsgőt, hogy jól megünnepelje kettős győzelmüket, mert társa, Mikko Hirvonen simán beért elsőnek.

”Frusztrál, ami történt, de megkapja a bizalmat, indulhat Finnországban is. Ki a fene gondolhatta, hogy egy szuperspeciálon ilyesmi lehetséges? Ráadásul megint egy lassú kanyarban” – idézte Wilsont az autosport.com.

Latvala Portugáliában minden idők egyik legnagyobb bukását élte túl, Görögországban is balesete volt, ám akkor tudta folytatni, Szardínián viszont győzött.

Hirvonen kihasználta a lehetőséget, a pénteken hibázó, végül hetedikként befutó Sebastien Loeböt megelőzte a pontversenyben, eggyel vezet előtte. Latvalának 25 pontja van, 33-mal áll márkatársa mögött az 5. helyen.