Újra egy négyesben Kovács és Janics

2009.06.30. 13:49 Módosítva: 2009.06.30. 13:50
Storcz Botond kajakkapitány kijelölte a négyeseket, de a vb-n azok indulnak, akik győznek a szegedi válogatón.

Kedden megnevezte a jövő hétvégi, szegedi válogatón induló négyeseket Storcz Botond, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya: női K-4 500-on Kovács Katalin, Janics Natasa, Kozák Danuta és Benedek Dalma, férfi K-4 1000 m-en a fiatal Tóth Dávid, Szalai Tamás, Dobos András és Paumann Dániel eveznek együtt.

A szövetség szerint a nőknél azért döntött e négy versenyző mellett Storcz, mert ők nyújtották a legjobb teljesítményt a válogatókon egyesben, illetve párosban. A vasárnap véget ért brandenburgi Európa-bajnokságon a szoros időrend miatt nem volt lehetőség a legerősebb magyar négyes összeültetésére.

kovacs janics

Az augusztusi, kanadai világbajnokságon viszont kedvezőbb lesz az időrend, mert az olimpiai egyes, páros, illetve négyes számot más-más napon rendezik. Kovács, Janics és Kozák tagja volt a tavaly, Pekingben ezüstérmes négyesnek, Szabó Gabriella kimaradt.

A férfiakról a háromszoros olimpiai bajnok kajakosból lett kapitány elmondta: az eddigi két Világkupa-futamra, illetve az Eb-re három csapatot jelölt már ki, és ezek közül a most megnevezett szerepelt a legjobban - megnyerte a szegedi Vk-t -, így bennük látja a garanciát arra, hogy a lehető legjobban teljesítenek a vb-n.

A válogatási elveknek megfelelően Storcz négyeseit bármelyik másik csapat kihívhatja a jövő hétvégi válogatón, és ha legyőzi a kijelölt hajókat, utazhat Kanadába. E két szám mellett a nem olimpiai számokban is vb-válogató lesz a szegedi verseny.