Megkapta a kormánygaranciát a triatlon-vb

2009.07.01. 22:26
Varga Zoltán sportért felelős önkormányzati miniszter a Nemzetközi Triatlon Szövetség által adott határidő utolsó pillanataiban kijelentette, a kormány támogatja a triatlon-világbajnokság budapesti rendezését. A támogatás összege még alku tárgyát képezi, a szervezők 380 millió forintot szeretnének.

A kormány támogatja a 2010-es budapesti triatlon-világbajnokság megrendezését. Lányi András, a hazai szövetség elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Varga Zoltán sportért is felelős önkormányzati miniszter a vele folytatott telefonbeszélgetés során kijelentette: felhatalmazást kapott Bajnai Gordon kormányfőtől, hogy támogassa az esemény sikeres megrendezését.

Lányi hozzátette, összegről nem esett szó, ez még alku tárgya lesz, de az esemény kap állami támogatást, amelynek így csak a mértéke kérdéses. Egyúttal hozzátette, ezzel minden bizonnyal Budapest megtarthatja a rendezés jogát, s nem veszi el azt a nemzetközi szövetség (ITU), amely június 30-ig adott határidőt a kormánygarancia bemutatásához.

Az MTSZ 380 millió forintos támogatást vár a kormánytól az esemény megrendezéséhez. A vb versenyközpontja az eredeti pályázat szerint a Városligetben lett volna, de az ottani beruházások csúszása miatt új helyszínt kellett keresni, mert a csónakázó tó kimélyítése nem valósult meg, s így az úszást ott nem lehetett lebonyolítani.

A vb új helyszíne így a teljesen felújított Kopaszi-gát lett, ehhez a módosításhoz hozzájárult az ITU, s májusban ott rendezték meg főpróba gyanánt a duatlon Európa-bajnokságot.