A legnagyobb Real-igazolás most jön

2009.07.08. 13:30

Megvan a világ legjobb támadó középpályása, szélsője, van már gólzsák és jó középhátvéd a Real Madridnál, a klub elköltött 212 millió eurót, de a legfontosabb embere még hiányzik: a labdaszerző-védekező középpályás.

Jorge Valdano sportigazgató Xabi Alonsót szemelte ki, aki remek választás, de a Madrid sokallja az érte kért 47 millió eurót. Szerdán indult a B-terv, Daniele De Rossi, ám őt is legalább 40-re tartják. Perez elnök húzódozik ennyit fizetni, mert a csatár Karim Benzemát is megkapta 35 millióért.

Ha nyerni akar, fizetnie kell, vagy újra elköveti a hibát, ami első nagy Realja széteséséhez vezett. 2003-ban pótlás nélkül engedte el Claude Makelelét a Chelsea-hez, a helyén David Beckhamet erőltették. A szezont rekordvereséggel zárta a csapat – csúcsukat idén döntötték meg –, négy éven át nem nyert semmit, Perez lemondott.

Az egyik legszürkébb poszt, de napjaink futballjában a legfontosabb, hogy valaki vissza tudja szerezni a labdát, vagy megállítsa a lendületben érkező ellentámadást.

Perez még fukarkodik – de a végén a Liverpool, a Roma vagy egy másik klub nagy pénzt kaszál.