Palikék csak negyedikek a ProHun 500-on

2009.07.11. 18:51 Módosítva: 2009.07.11. 18:51

A pénteki szuperspeciál után a négy szelektív szakaszon folytatták a versenyzők a gyulai ProHun 500 elnevezésű tereprali versenyt, a szakág országos bajnokságának a negyedik futamát. Délelőtt Méhkeréken, majd Doboz s Sarkad között teljesítettek a versenyzők összesen 166 kilométert, majd délután ugyanezen a szakaszokon versenyeztek. A futamot a 10. rajtszámmal versenyző Szalay Balázs és Bunkoczi László nyerte. A címvédő Palik, Darázsi kettős csak a negyedik helyen ért célba, a bajnokságot eddig vezető Zapletal, Ourednicek duó csak a hetedik helyen áll.

Vasárnap délelőtt Gyula, Kötegyán és Újszalonta térségben közel 180 kilométert kell teljesítenie a versenyzőknek.

A szombati futammal kapcsolatban Palik László a következőket mondta: „A reggeli rajt előtt elkezdett szemerkélni az eső, s én saras pályákra való gumit tetettem az autóra. A számításaim nem váltak be, ugyanis elállt az eső, így teljesen száraz talajú szakaszokon zajlott a küzdelem. Ráadásul csak a második szelektív után volt szerviz, ezért rengeteg időt veszítettünk.”

Állás az első nap után:

1. Szalay Balázs, Bunkoczi László (magyar, Opel) 2:22:07 óra, 2. Zdenek Porizek, Marek Szykora (cseh, BMW) 52 másodperc hátrány, 3. Korda Erik, Tóth György (magyar, Nissan) 1:06 perc h., 4. Palik László, Darázsi Gábor (Magyar, Nissan) 2:47 p.h.