Szalayék nyerték a tereprali ob 4. futamát

2009.07.12. 17:43 Módosítva: 2009.07.12. 17:51

Gyulán, a ProHun 500 tereprali vasárnapi, harmadik napján négy szelektívet teljesítettek a pilóták. A futamon - ami egyben a Brokernet országos bajnokság negyedik fordulója és nemzetközi szövetség, a FIA zónaversenye is - összesen 360 km-t teljesítettek a versenyzők. Délelőtt két távon versenyeztek, előbb Kötegyán térségében, majd Újszalontán. Az elsőn a Gábor Attila, Mauer Péter duó volt a leggyorsabb, Szalayék a harmadik, Palikék a negyedik legjobb időt autózták. A másodikat az összetettben is vezető Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős nyerte, a tavalyi győztes Palik, Darázsi kettős a harmadik helyen végzett, így az utolsó két szelektív előtt feljött a harmadik helyre, 4 perc és 15 másodperc volt a hátránya. A második pedig a Korda Erik, Tóth György Nissan PickUppal és 1:28 hátránnyal.

Délután ugyanez a táv várt a versenyzőkre. Ekkor már nem volt ott az újonc Lónyai-Bagics kettős, akiknek a pénteki szuperspeciál után csapágyas lett a motorja, ugyanígy járt Varga Imre is, de ő a szombati nap végén. Kiesett Kéry Szilveszter és Gábor Attila is, valamint Lukács András, akinek gyakorlatilag kitört a kereke. A Lisziék egy technikai hiba – nem a versenyző vitte be az autót a parc fermébe – után zárták ki.

A verseny utolsó előtti szakaszát – kilenc másodperc előnnyel a Gábor Attila, Maurer Péter kettős, míg a nyolcadikat, több mint egy perccel Szalayék nyerték. Így a versenyben végül a Szalay Balázs, Bunkoczi László duó végzett az élen, második a Korda Erik, Tóth György, míg harmadik a tavalyi bajnok Palik László, Darázsi Gábor csapat lett. A viadal előtt a bajnokságot vezető Zapletal, Ourednicek kettős az ötödik helyen ért volna célba, de pályaelhagyás miatt 10 perc büntetést kapott, és így a Kristóf-Simon kettős mögé került az értékelésben. A cseh versenyző így is nagyon örült ennek az eredménynek, ugyanis a tartalék autóval ez is kimagasló teljesítmény. Így aztán Szalay ugrott az élre, két ponttal vezet a csehek előtt.

"Izgalmas, jó versenyen vagyunk túl. A szervezők fantasztikus munkát végeztek, nagyon tetszett, hogy Gyula belvárosában jelölték ki a szervizparkot, az egész hétvége során remek volt a hangulat. A pályák igen gyorsak voltak, talán a mai első szelektív volt egy kicsit technikásabb" - nyilatkozta Szalay Balázs.

ProHun 500, a Brokernet tereprali ob 4. futama

1. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Chevrolet) 4:51:58, 2. Korda Erik, Tóth György (Nissan) 3 perc 4 másodperc hátrány, 3. Palik László, Darázsi Gábor (Nissan) 6 perc 33 mp hátrány.