Lövöldöztek a Touron

2009.07.18. 18:12 Módosítva: 2009.07.18. 18:12
A rabobankos Oscar Freire és a garminos Julien Dean is könnyebben megsérült, amikor valakik légpuskával a bolyba lőttek a Tour de France 13. szakaszán. Egy néző azonban szombaton meghalt, elütötte egy kísérő motoros.

Két kerékpáros is könnyebben megsérült, amikor valaki a versenyzők közé lőtt a Tour de France körverseny 13. szakaszán, a Vogézekben. A három lövés közül kettő elérte a Garmin-Slipstream versenyzőjét, az új-zélandi Julian Dean és a Rabobank spanyolját, Oscar Freirét. A harmadik lövedék nem talált el senkit.

Freire egyik lábából ki kellett venni egy lövedéket, miután teljesítette a szakaszt. Dean egyik mutatóujja sérült meg bal kezén, de ő is be tudta fejezni a szakaszt. Az eset ellenére szombaton mindketten rajthoz állhattak.

A spanyol kerekes nagyon higgadt volt, a csapatorvos szerint ő mindig ilyen. Azt is hozzátette, a lábában nem tudott kárt okozni a repesz, de például a szemében kötött volna ki, megvakította volna. A Garmin csapatfőnöke, Jonathan Vaughters azt mondta, a Tour mindig is nyitott volt a nézők felé, mert megvolt a bizalom. Kár lenne, ha valakik lerombolnák ezt a bizalmat.

A rendőrség azt közölte, a tettesek akár éves börtönbüntetést és 45 ezer eurós pénzbüntetést is kaphat. Szombaton bejelentették, két, 16-17 éves körüli fiatalt keresnek a lövöldözés miatt.

Szombaton haláleset is történt a Touron: meghalt egy néző. Az úttesten áthaladó, 61 éves nő, akit egy, a karavánt kísérő rendőrmotoros ütött el Colmar és Besancon között, a kórházba szállítást követően hunyt el. Két további néző megsérült, miután a jármű az ütközés után kisodródott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport