Elfogytam a végére, ezért lett csak bronz

2009.07.19. 09:38
Az olimpiai döntőről szétlövésben lemaradt dupla trapos Gerebics Roland harmadik lett az eszéki Európa-bajnokságon. Most is szétlövés döntötte el a hármas holtversenyt, egyik ellenfelét legyőzte, a másiktól kikapott.

Az eszéki sportlövő Európa-bajnokságon Gerebics Roland olimpiai számban szerzett bronzérmet.

A dupla trapos versenyző országos rekorddal, 144 koronggal került a döntőbe, ott 46-ot lőtt. Így lett tagja annak a hármas holtversenynek, amely a második helyen alakult ki. A szétlövésből nem jött ki rosszul, másodikként esett ki, így lett végül összesítésben harmadik.

„Kevésen múlott az ezüstérem, de elfogytam a végére, ezért nem lett meg. A szétlövésekkel nincs szerencsém mostanában, az olimpiai döntőről is így maradtam le. Emellett épp erre nem tudok felkészülni, ehhez versenyezni kellene, minél többet, de nekem csak kölcsönpénzekből sikerül mostanában. Ez van, a túléléshez most nagyon jól jött ez az érem, a többszörösét éri az értékítéletemben, mint máskor. Különösen, mert gyengén kezdtem, egy kicsit el is ment a kedvem, de nem hagytam, hogy túlzottan megviseljen az első pár hiba.”

Miután Gerebics az év elején elveszítette szponzorait, lakását és autóját is árulta, hogy versenyezni tudjon. A fűzfői lakás még most sem kelt el, de a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kisegítette rendkívüli támogatással.

Az autóját nemrégiben összetörte, amikor hazafelé tartott az egyik olaszországi Vk-versenyről. „Két hetet állt a szervizben, fáradtan vezettem, figyelmetlen voltam.”

A sportlövő tervei szerint jövőre egyesületet alapít, és bízik benne, hogy tudja folytatni ezen a szinten karrierjét.