Armstrong: Boldogan leszek vízhordó

2009.07.20. 11:46
A Tour de France favoritja lett Alberto Contador, amikor vasárnap győzött a legnehezebb szakaszon: korábbi 7-szeres nyertes csapattársa támogatni fogja a célig.

”Most már elég nagy előnyöm van, a csapatnak engem kell támogatnia. Biztos vagyok benne, a társaim olyan kiválóan fognak segíteni, mint ma” – nyilatkozta Alberto Contador, amikor vasárnap megnyerte a Tour De France királyetapját, átvette a sárga trikót, és jó másfél perces előnyt szerzett csapattársa, a második Lance Armstrong előtt.

A két astanás a verseny kezdete óta rivalizált, a második hét végéig csak két másodperc választotta el őket a második-harmadik helyen. A legnehezebb hegyi szakasz nyertese mostantól a Tour favoritja, Armstrong kijelentette, beáll mögéje.

”Olyan keményen mentem, ahogy csak tudtam, mégsem volt elég. Boldogan leszek vízhordó, végül is egy csapat vagyunk” – idézte a korábbi hétszeres győztest a Reuters.

Contador, mögötte Armstrong
Contador, mögötte Armstrong

További három hegyi szakasz és egy időfutam választja el a 26 éves Contadort második Tour-sikerétől, ő a legjobb hegymászó, nehezen fogják utolérni. A 37 éves Armstrong elmondta, nem fogja támadni, az egyetlen időfutam meg valószínűleg nem lesz elég, hogy befogja.

Hétfő szünnap, a verseny vasárnap, Párizsban fejeződik be.