22 századon múlt az utolsó hőstett

2009.07.21. 07:56 Módosítva: 2009.07.21. 07:56

Nem nyeri meg a Tourt három és fél év kihagyás után Lance Armstrong, a hétvégén csapattársa, Alberto Contador simán megverte a legnehezebb hegyi szakaszon.

Az amerikai második még lehet, rosszabb esetben harmadikként végez, ami 37 évesen igen szép eredmény, mégsem lesz boldog.

Nem valószínű, hogy komolyan gondolta, a 11 évvel fiatalabb, csúcsközelben lévő spanyolt meg tudja verni. Főleg úgy, hogy márciusban hetekre kidőlt kulcscsonttörés miatt.

Inkább a sárga trikóért jött, amire néhány éve még az ő neve volt írva, és amit idén 22 századmásodperc miatt nem tudott viselni: a harmadik etapon ennyin múlt, hogy nem vette el az akkor vezető Fabian Cancellarától.

lance

Ha az Astana-csapat utolsó embere egy szempillantással jobban igyekszik, Armstrong bő másfél héten át a sárgában feszíthetett volna, favoritként emlegették volna a nevét, ünnepelte volna a világ, rengeteget beszélhetett volna legnagyobb ellenségéről, a rákról.

Nem jött össze, így három szép hét versenyzés marad neki az idei Tour, és ez lesz az első, amin elverték. A sárga trikósokat jegyzik, a dobogósokat tavalyról sem tudná felsorolni senki.

Contador verhetetlen lesz még öt évig, Armstrongnak már örökre, és nagyon úgy tűnik, utolsó esélyét szalasztotta el, amikor a másodperc ötödrészével bukta a trikót.

Nem Armstrong lenne viszont, ha nem jelentette volna be máris: jövőre visszajön, újra megpróbálja.