Cseh László gyomorfertőzéssel kórházban

2009.07.23. 17:10 Módosítva: 2009.07.23. 17:17
Rómában került kórházba a legjobb magyar úszó, miután a válogatott repülője landolt a világbajnokságot rendező olasz fővárosban. Csehéknél szerdán ünnepi vacsora volt, de rajta kívül senki nem lett rosszul. Pár óra múlva kiengedték a kórházból a 400 vegyes favoritját, de két infúzió után is 38 fokos a láza.

A pekingi olimpia háromszoros ezüstérmese, Cseh László már Ferihegyre is rossz bőrben érkezett, egyre rosszabb állapotba került.

Ruza József csapatvezető mentőt hívott a versenyzőnek, hogy a lehető leggyorsabban megkapja a szükséges kezelést. Rendkívül súlyos hasmenése van, rázza a hideg, infúziót kapott.

Kiss László szövetségi kapitány szerint csak az orvosi szakvélemény ismeretében lehet megmondani, mennyire veti vissza betegsége. Kedd délelőtt kell úsznia először, első döntője - 200 pillangón - szerda délután van. A szerda Cseh kemény napja lesz, mert mindössze húsz perc telik el a 200 vegyes elődöntője, és a 200 pillangó döntője közt.

Edzője, Turi György az elutazás előtt azt mondta, augusztus másodikán, a 400 vegyes lehet a fő száma.

"Szörnyű, hogy az egész edzőtáborozás alatt még csak egy köhintés sem volt, most viszont ez történt" - mondta Kiss, hozzátéve, hogy Csehéknél szerda este családi vacsora volt, és a társaságból rajta kívül senki sem lett rosszul.

A 24 éves világbajnokot este kiengedték a kórházból, két infúzió után is 38 fokos láza volt.

A csapatorvos Kausz István elmondta, hogy a kórházban az infúzió mellett gyógyszeres kezelést is kapott, igaz, a felajánlott injekciós megoldást nem fogadták el, mivel az doppingszert is tartalmazott, azaz maradtak a tabletták. Kausz doktor szerint egyelőre nem lehet teljes pontossággal megmondani, mi okozta a súlyos rosszullétet: vagy heveny ételmérgezés, vagy - adott esetben influenzás - vírusfertőzés állhat a háttérben.

A 2004-es athéni olimpia előtt 21 nappal a lábát törte, de így is bronzérmet nyert, és 200 vegyesen negyedik helyen ért célba.