Sidi világcsúccsal nyert a sportlövő Eb-n

2009.07.26. 12:48 Módosítva: 2009.07.26. 12:49
A döntőt második helyen kezdő Sidi Péter világcsúccsal, nagy fölénnyel nyerte meg a nagyöbű sportpuskások 3x40 lövéses számát, amely olimpiai versenyszám is. Az Európa-bajnokság utolsó játéknapján megszerzett arany a magyarok 3. érme, két bronzot szereztünk korábban.

Sidi Péter 1184 körös világcsúccsal aranyérmet szerzett a nagyöbű sportpuskások 3x40 lövéses összetett számában az Eszéken zajló sportlövő Európa-bajnokság utolsó napján.

A magyar csapat tájékoztatása szerint a múlt vasárnap az olimpiai műsoron is szereplő kisöbű sportpuska 3x40-es összetett számában is győztes komáromi sportoló három körrel javította meg az eddigi rekordot, s nagy fölénnyel, kilenc körrel nyerte a számot. Csapatban a svájciak nyertek.

"Szeles, nehéz verseny volt, végig nagyon komoly koncentrációra volt szükség - mondta az MTI-nek Sidi, a szám 2002-es vb-győztese. - Nagyon jól kezdtem az alapversenyt, a fekvő részben a 40 lövés során mindössze egy 9-est lőttem, ezután pedig állóban és térdelőben is tartottam magam. A döntőben pedig sikerült a legjobb eredményt elérnem a mezőnyből."

A komáromi versenyző az alapversenyt második helyen zárta, a döntőben 99,7 körrel verte meg a mezőnyt. Sidi érme már a harmadik magyar felnőtt érem, Gerebics Roland dupla trapban, Tasi Tamás a futócéllövők 50 m-es vegyes számában szerzett bronzérmet.