Heves fikázásba kezdtek az excsapattársak

2009.07.28. 23:18
A Tour de France után két nappal a győztes Alberto Contador elárulta: nehezebb volt egy szállodában lakni Lance Armstronggal, mint megnyerni a versenyt. Az amerikai reagált, és csapattársai tiszteletére szólította fel Contadort.

"'A kapcsolatom Lance Armstronggal olyan, mintha nem is létezne. Ő egy nagyszerű kerékpáros, de emberileg soha nem csodáltam őt, és nem is fogom" - ismerte el egy madridi sajtótájékoztatón a kétszeres Tour-győztes Alberto Contador.

Alakul Armstrong csapata

Armstrong új csapata, a Team Radio Shack már alakul, és nem meglepő, hogy az Astanából többen is csatlakoznak az amerikaihoz. Jaroszlav Popovics, Andreas Klöden, Haimar Zubeldia és Gregory Rast biztosan oda igazol, és várhatóan Levi Leipheimer és Chris Horner is követi Armstrongot, akár csak a jelenleg még Columbiás George Hincapie.

A 26 éves spanyol most először beszélt a nyilvánosság előtt nem éppen felhőtlen kapcsolatáról a hétszeres Tour-győztessel, akivel egy csapatban szerepelt ebben az évben.

"A helyzet feszült és kényes volt, mert a Lance és köztem lévő problémák a csapat többi tagját is befolyásolták. Ezen a Touron a szállodában töltött idő nehezebb volt, mint maga a verseny"- folytatta Contador.

A csapat szereplését végül nem befolyásolta negatívan kettejük rivalizációja - egy-egy csapatutasítás megszegését leszámítva egységes volt a gárda -, amiben része volt annak is, hogy Contador egyértelműen jobb volt Armstrongnál

"Hallottam Contador nyilatkozatáról. Ha az ő helyében lennék, akkor az ilyen beszólások helyett inkább a csapattársaknak mondanék köszönetet. Nélkülük ugyanis nem nyerhetett volna. Egy bajnokot az is jellemez, hogy mennyire tiszteli a társait és riválisait" - reagált a spanyol szavaira Armstrong.

contarmstrong

A 37 éves klasszis hozzátette, Contadornak "sok tanulni valója van még". A Touron kiderült, Contador taktikailag még nem elég fegyelmezett, és a csapattal sem tud mindig együtt működni, ami most csak azért nem okozott gondot neki, mert sokkal erősebb volt ellenfeleinél.

Ők ketten többet nem fognak egy csapatban versenyezni, így a köztük lévő feszültségeket többé nem kell takargatniuk. Az amerikai új istállójában, a Team RadioShackben folytatja, Contador marad az Astanában vagy másik csapathoz igazol.

Contador és Vinokurov építheti fel az új Astanát

A Marca szerint az Astana, amely a kazah Alekszander Vinokurov visszatérésével átalakul, várhatóan egy új szerződést fog kínálni Contadornak azzal a garanciával, hogy a spanyol lenne az első számú ember. A hírek szerint Vinokurov már felvette a kapcsolatot Contadorral, és mivel a két éves letiltását július végén letöltő Vinokurov tudja, hogy ő maga nem lesz képes Tourt nyerni, a csapat engedélyének megtartásához is jól jönne neki, ha Contador maradna az Astanában.