Kimi Räikkönen nagyot bukott a finn ralin

2009.08.02. 09:31 Módosítva: 2009.08.02. 09:31
A 2007-es Forma-1-es világbajnok a szombati gyorsaságin egy balkanyarban kisodródott, többször is megpördült, de sértetlenül szállt ki a Fiatból.

A brazil Felipe Massa Budapesten gyógyul hungaroringen szerzett sérüléséből, a Ferrari másik pilótája, a finn Kimi Räikkönen két Forma-1-es verseny között a finn ralin indult.

A pénteki futamok után a 17. helyen állt, bízhatott benne, hogy szombaton még előrébb lép. Az utolsó előtti szakaszon a 15. volt az összetettben, ám a záró gyorsaságin nagyot borult és kiesett.

Fiat Abarth autójával egy balkanyarban kisodródott és több bukfenc után az út menti erdőben kötött ki. Azonnal a segítségére siettek, de ő és navigátora, Kaj Lindström sértetlenül szálltak ki az autóból.

Räikkönent nem zavarta az érte aggódó nagy tömeg, faarccal kiszállt, elsétált a baleset helyszínéről, miközben a nézők éljenezték és tapsolták. Vasárnap négy gyorsaságival fejeződik be a verseny, melyen 19 szakasz után Mikko Hirvonen vezet.

A 2007-es világbajnok Räikkönennek ez volt az első raliversenye, de mint nyilatkozta, idővel nem tartja elképzelhetetlennek a váltást.